Foto: Philip Pena

Strokeverksamhet

Välkommen!

ALLA är välkomna, oavsett när man fått stroke. Man kan komma ensam som strokedrabbad eller som ensam anhörig eller tillsammans. Som anhörig kan man vara livskamrat, barn, eller på annat sätt närstående.

Utflykt kan också stå på programmet.

Gemenskap är viktigt, därför har vi alltid en gemensam kaffestund. Till jul äter vi jultallrik och ibland bjuder vi in en gäst.

Kyrkoherde Paul Hansson leder anhörigsamtalen och Dennis Hedberg från Strokeföreningen håller i samtalen med dem som har haft stroke.

Vi har möjlighet att tala om glädjeämnen och bekymmer som man kanske inte vill belasta anhöriga med och som kan vara lättast att förstå när man befinner sig i liknande situationer. Man kan ge och få tips och råd av varandra.

Vi startar ofta gruppvis, anhöriga för sig och strokedrabbade för sig, under ca en timme.

Träffarna

Samlingarna äger oftast rum första onsdagen i månaden, klockan 17:30 - 19:30, men eftersom avvikelser kan förekomma, läs i VLT under Idag eller kontakta Paul Hansson eller Dennis Hedberg (se kontaktuppgifter nedan).

Strokeföreningen i Västra Mälardalen och Svenska kyrkan anordnar tillsammans träffar för de som har haft stroke och anhöriga till strokedrabbade.

Paul Hansson

Paul Hansson

Hallstahammar-Kolbäcks församling

Kyrkoherde/ Präst

Strokeföreningen i västra mälardalen

Dennis Hedberg
0220-406 33

E-post