Foto: Lena Eriksson

Gravskötsel

Gravskötsel och blompaket

Du kan beställa gravskötsel t o m 31 mars 2022

*I gravskötseln ingår grundskötsel och en sommarplantering med sommarblommor (blompaket) samt ny blomjord, vattning, skötsel under hela sommarperioden samt gräsputs vid gravstenen. Vissna snittblommor tas bort, liksom utbrunna ljus under vinterhalvåret.

Du kan välja blompaket inför sommarsäsongen 2023, annars väljer  kyrkogårdspersonalen med omsorg åt dig. Du behöver göra ditt val senast 1 oktober 2022. Nedan kan du se vilka blompaket som finns.

Vi förbehåller oss rätten att ersätta sommarblommor som inte trivs eller av andra andningar behöver bytas/ersättas. Annan sort kan då bli aktuell.

Tillvalstjänster på våra kyrkogårdar 2022

Kyrkogårdsförvaltningen i Hallstahammar-Kolbäcks församling tillhandahåller ett antal tillvalstjänster. Nedan kan du se vilka dessa är och vad de kostar. Nedan kan du också se vad kostnaden för askgravplats är.

• Askgravplats (gravrättstid 25 år) 5 500 kr  25 år

• Namnplatta askgravplats 1 500 kr per platta

• Förlängning av askgravplats, skötsel 200 kr per år

• *Gravskötsel (endast 1-årig), 800 kr per år

• *Gravskötsel, avräkningsavtal

• Gräsputs vid gravsten, 150 kr per år (ingår om man har grundskötsel)

• Rengöring av gravsten, **500 – 1 000 kr per tillfälle

• Riktning av lutande gravsten, 550 kr per tillfälle***

• Förlängning av gravrätt, 500 kr för 15 år

• Planteringslåda, 900 kr per st (endast till försäljning för bruk på kyrkogårdarna i Hallstahammar-Kolbäcks församling)

• Planteringslåda inkl montering, 1 300 kr per st (endast till försäljning för bruk på kyrkogårdarna i Hallstahammar-Kolbäcks församling)

• Gravsmyckning (krans) vid allhelgona eller advent, 90 kr. Kan beställas till och med 31 augusti.

• Ljung (två stycken) vid allhelgona, 60 kr Kan beställas till och med 31 augusti.

** priset beror på hur hårt smutsad gravstenen är och därmed hur mycket arbete som krävs.

*** Riktning av gravsten kan ske om förankringen under jord är korrekt utförd.

Kontakt kyrkogårdsförvaltningen

Kyrkogårdschef Stefan Sjölund