Nusay har fyra barn och för henne och barnen är social distansering inget alternativ där de bor i ett litet skjul byggt av bambu, presenningar och korrugerad plåt.

Myanmar är ett av världens mest konfliktdrabbade länder och i dagsläget bor cirka 240 000 människor i interna flyktingläger. Ungefär hälften av dem är rohingyer. Under hösten 2017 flydde också närmare en miljon rohingyer till Bangladesh där de fortfarande bor kvar i överfulla läger med cirka 40 000 människor per kvadratkilometer. Trångboddheten och bristen på rörelsefrihet riskerar att göra dessa läger till enorma dödsfällor om pandemin får fäste. Därför kämpar Act svenska kyrkan tillsammans med partners i både Myanmar och Bangladesh för att förhindra katastrofen och rusta mot virusspridning.
Foto: Magdalena Vogt

Internationellt arbete

Vill du göra något handfast i kampen för en rättvis värld? Välkommen att engagera dig i Act Svenska kyrkan, Hägersten.

Engagera dig i Act Svenska kyrkan, Hägersten

För en rättvis värld. Lokalt i Hägersten.

Anmäl ditt intresse

Vi är Act Svenska kyrkan, HÄGERSTEN

Vi är en lokal grupp av Act Svenska kyrkan. Act utför omedelbar katastrofhjälp såväl som långsiktigt påverkansarbete. Allt för en rättvis värld.

Act fokuserar på hälsa, jämställdhet, hållbar försörjning, religionsdialog och rättvisefrågor. Arbetet utgår alltid från att bekräfta och stärka människors egna förmågor, ansvar och möjligheter.

Vi behöver bli fler

Vi vill bli fler i vår lokala grupp. Du behövs! Tillsammans lyfter vi det internationella arbetet i Hägerstens församling.

Vi arbetar ideellt och hittar olika sätt att engagera oss. Det kan vara genom aktioner, insamlingar och möten. Vi arbetar också med Svenska kyrkan i utlandet, SKUT, som finns i 24 länder runt om i världen.

Du är välkommen med ditt intresse, din kompetens och dina idéer!

Har du frågor om Act Svenska kyrkan, Hägersten? Kontakta någon av oss.