Juniorkören

Hagakyrkans juniorkör samlar sångare i åk 4-6. Som körsångare får du uppleva glädjen att sjunga med många fina kompisar! Du får en klassisk skolning i sång och musikteori, och får delta i konserter och festivaler.

Körarbetet syftar till att ge varje sångare goda musikaliska grundkunskaper. Varje körövning innehåller förutom röstträningen moment av gehörsträning, rytmövning och notläsning. Verksamheten vilar på två ben, där den musikaliska träningen är det ena och vänskap och samarbete är det andra. Repertoaren är blandad och höstens sånger bjuder på en stor bredd. Kören sjunger enstämmigt och tvåstämmigt, och framträder regelbundet i Hagakyrkan i gudstjänster och konserter. Kördagarna innehåller sång och aktiviteter som fördjupar gemenskapen.

KONSERT MED GEORG RIEDEL: I barnsammanhang är Georg Riedel känd för sina sånger till Astrid Lindgrens texter. Vi lyfter fram några av de vackraste sångerna ur hans kyrkomusikaliska repertoar, för barn och för vuxna. Den 22 september gästas Hagakyrkan av Georg Riedel själv! Då sjunger Hagakyrkans barnkör, juniorkör och ungdomskör tillsammans med Göteborgs kammarkör, kända och mindre kända kompositioner, med Georg Riedel på bas och Daniel Lindén vid flygeln.

SIDE BY SIDE: Internationell musikfestival i Göteborg 16-20 juni. Juniorkören deltar i körspåret, Childrens choir, den 17-20 juni.

RIKSFEST FÖR UNGA RÖSTER: Nationell körfestival för unga sångare, som går av stapeln på olika platser i Sverige, en gång om året. Oktober 2018 i Skara. Juniorkören deltar.

JUNI 2019: Kören deltar tillsammans med Hagakyrkans ungdomskör i nordiska körfestivalen Norbusang, i Borgå i Finland.

Anmäl dig nu! Vi tar emot 25 sångare och har platser kvar inför hösten. Kontakta körledare Johanna Thür via mail: johannathur@svenskakyrkan.se

Juniorkören övar i Hagakyrkan onsdagar kl 15.50-17. Samling med frukt från kl. 15.30. Terminsavgift 350 kr.

Bild: Maja Kristin Nylander

Citat ur kören:

"Det roligaste med kören är att vara med alla snälla människor."

"Vi har blivit som en familj."

"Alla peppar varandra."

"Det roligaste är att läsa noter"

"Jag känner mig väldigt duktig för jag vågar ta i!"