Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Juniorkören

Hagakyrkans juniorkör samlar sångare i åk 4-6. Som körsångare får du uppleva glädjen att sjunga med många fina kompisar! Du får en klassisk skolning i sång och musikteori, och får delta i konserter och festivaler.

Körarbetet syftar till att ge varje sångare goda musikaliska grundkunskaper! På ett lustfyllt sätt övar vi rösten, gehöret, rytm och notläsning. Repertoaren är blandad och bjuder på en stor bredd. Verksamheten vilar på två ben, där den musikaliska träningen är det ena och vänskap och samarbete är det andra. Kören sjunger enstämmigt och tvåstämmigt, och framträder regelbundet i Hagakyrkan i gudstjänster och konserter. Kördagarna innehåller sång och aktiviteter som fördjupar gemenskapen.

 

Ur höstens program:

LENNART HELLSING 100 ÅR: En föreställning där vi sjunger Lennart Hellsings underfundiga och humoristiska texter till musik av göteborgstonsättaren Stefan Forssén. Framträdande tillsammans med Hagakyrkans juniorkör och damkören Ymna. Forssén själv medverkar som pianist.

Vi deltar i några av Hagakyrkans gudstjänster med det bästa ur vår repertoar! Ibland sjunger vi självständigt, ibland i samarbete med Hagakyrkans barnkör eller ungdomskör.

Varje körövning ska ge sångglädje och vidgad kunskap! Vi jobbar med rösten, gehöret och med musikteori på ett lustfyllt sätt.

RIKSFEST FÖR UNGA RÖSTER: Nationell körfestival för unga sångare, som går av stapeln på olika platser i Sverige, en gång om året. Oktober 2019 i Åmål. Juniorkören deltar.

 

Anmäl dig nu! Vi har plats för fler sångare. Kontakta körledare Johanna Thür via mail: johannathur@svenskakyrkan.se

Juniorkören övar i Hagakyrkan onsdagar kl 15.50-17. Samling med frukt från kl. 15.30. Terminsavgift 350 kr.

Bild: Maja Kristin Nylander

Citat ur kören:

"Det roligaste med kören är att vara med alla snälla människor."

"Vi har blivit som en familj."

"Alla peppar varandra."

"Det roligaste är att läsa noter"

"Jag känner mig väldigt duktig för jag vågar ta i!"