Juniorkören

Hagakyrkans juniorkör samlar sångare i åk 4-6. Som körsångare får du uppleva glädjen att sjunga med många fina kompisar! Du får en klassisk skolning i sång och musikteori, och får delta i konserter och festivaler.

Körarbetet syftar till att ge varje sångare goda musikaliska grundkunskaper! På ett lustfyllt sätt övar vi rösten, gehöret, rytm och notläsning. Repertoaren är blandad och bjuder på en stor bredd. Verksamheten vilar på två ben, där den musikaliska träningen är det ena och vänskap och samarbete är det andra. Kören sjunger enstämmigt och tvåstämmigt, och framträder regelbundet i Hagakyrkan i gudstjänster och konserter. Kördagarna innehåller sång och aktiviteter som fördjupar gemenskapen.

Vi deltar i några av Hagakyrkans gudstjänster med det bästa ur vår repertoar! Ibland sjunger vi självständigt, ibland i samarbete med Hagakyrkans andra körer.

Varje körövning ska ge sångglädje och vidgad kunskap! Vi jobbar med rösten, gehöret och med musikteori på ett lustfyllt sätt.

Juniorkören övar i Hagakyrkan onsdagar kl 16-17. Samling med frukt från kl. 15.40. Terminsavgift 350 kr.

Till intresseanmälan

Hälsning från nya Körledaren

Mitt namn är Kristina Nelson och jag kommer från och med i höst att leda Barnkören och Juniorkören i Haga församling. Jag har arbetat som kyrkomusiker sedan 2004 och senast kommer jag från en kyrkomusikertjänst i Sävedalens församling där jag arbetat sen 2012. Bland annat med vår körtrappa med körsångare i olika åldrar, från 4 år och uppåt. Jag är utbildad körmagister på Högskolan för scen och musik i Göteborg och har sedan 2016 varit ledare för Chalmers damkör. Att sjunga med människor är något jag brinner mycket för så jag ser fram emot att få musicera med alla barn och lära känna er alla som är engagerade i körerna.

Hälsningar Kristina Nelson

Hösten med Juniorkören:
2 September - start för Juniorkören v 36
11 Oktober – Sång på Gudstjänst tillsammans med Barnkören
13 December – Luciakonserter tillsammans med Ungdomskören
24 December – Samling vid krubban

Kristina Nelson

Göteborgs Haga församling

Barnkörledare

Bild: Maja Kristin Nylander

Citat ur kören:

"Det roligaste med kören är att vara med alla snälla människor."

"Vi har blivit som en familj."

"Alla peppar varandra."

"Det roligaste är att läsa noter"

"Jag känner mig väldigt duktig för jag vågar ta i!"