Vigsel i Svenska kyrkan

Kyrkans kor och altare
Grythyttans kyrka, interiör. Bild: Lars Göran Lannergård

Bröllop kan vara både stora och små. Det räcker med ett par vittnen. Men kanske man ändå vill samla släkt och vänner. Det är ju en stor dag i livet.

Grythyttans församling använder sig av kyrkan i byn och Loka kyrka för vigsel. Är önskemålet att fira sitt bröllop på Loka brunn hänvisas till deras hemsida för information och priser: www.lokabrunn.se.  Men man kan givetvis även välja en annan plats för bröllopet. Det är bara fantasin som sätter gränser.

För bröllop utomhus är det bra att man har tänkt igenom och har en reservplan för bröllopet vid dåligt väder.

Det kostar inget att gifta sig i Svenska kyrkans ordning, men minst en av brudparet måste vara tillhörig medlem av Svenska kyrkan.

För mer information om vigsel i Svenska kyrkan kan man logga in på www.svenskakyrkan.se/vigsel.

När ni bestämt er! Boka tid och plats på Grythyttans församlingsexpedition 0591-14021.

Glöm inte att ha en giltig hindersprövning från Skatteverket (giltig fyra månader). Den ska den tjänstgörande vigselprästen ha för att kunna genomföra vigseln.

Loka brunns kyrka
Loka kyrka, interiör. Bild: Lars Göran Lannergård