Dop

I Svenska kyrkan döps både barn, ungdomar och vuxna, även om det är vanligast att barn och blivande konfirmander, som ännu inte är döpta, döps.

Dopet kan förrättas i söndagens gudstjänst eller enskilt. Sommartid händer det att man förrättar dopet vid någon friluftsgudstjänst eller i hemmet.

Det är alltid i samråd med tjänstgörande präst, som man får hjälp att utforma dopgudstjänsten. Dopet sker i Svenska kyrkans ordning.

Dop kan bokas på församlingsexpeditionen tel 0591-140 21

Dopet är också medlemsgrundande för Svenska kyrkan.

Mer om dopet kan du läsa på www.svenskakyrkan.se/dop

Grythyttans församling har tre olika dopklänningar. De finns till utlåning, om man saknar en egen. Det är bara att ringa församlingsexpeditionen, när man behöver låna en.

Behöver man låna lokal för sina gäster efter dopet, finns vackra lokaler i församlingshemmet. Där finns också all utrustning, som behövs för att ta emot dopgästerna.

Kontakta gärna församlingsexpeditionen för mer information!