Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Grästorps pastorat Besöksadress: Kyrkans Hus, Tengenevägen 1, 46730 GRÄSTORP Postadress: Kyrkans Hus, Tengenegatan 1, 46730 GRÄSTORP Telefon:+46(514)58560 E-post till Grästorps pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Begravningsombud

i Grästorps kommun

Svenska kyrkan har ansvar för att anordna begravning för alla människor i Sverige. Därför måste varje kommunmedlem betala en särskild begravningsavgift. Det gäller även de som inte är medlemmar i Svenska kyrkan. För begravningsavgiften har man rätt till en begravningsplats, kremering, vissa transporter och tillgång till en lokal för begravningsceremonin.

Den som inte tillhör Svenska kyrkan har begränsade möjligheter att direkt påverka hur församlingarna sköter begravningsverksamheten. Därför utser länsstyrelsen begravningsombud som ska företräda dom som inte tillhör Svenska kyrkan.
Begravningsombudets uppgift är bland annat att kontrollera att begravningsavgiften är rimlig och att den har fastställts på ett riktigt sätt. Begravningsombudet ska också i övrigt bevaka intresse för dem sim inte tillhör Svenska kyrkan.

Lars Ödlund är förordnad som begravningsombud för Grästorps kommun. Har du frågor som berör begravningsverksamheten så ring 0514-108 78 eller skicka e-post: larsodlund@telia.com