Dopgåva

Dopgåva

Dopet är en gåva från Gud. Ofta vill familj och vänner också visa sin glädje över dopet genom en present till den som döps. Det finns inga regler för dopgåvor. Du väljer själv vad du vill ge, men visst är det fint om gåvan under resten av livet påminner den döpta om dopet?

Om du har blivit bjuden på dop finns det många små och större gåvor att välja bland, men det viktigaste är att finnas till för barnet – nu och senare i livet. En trevlig dopgåva kan till exempel vara ett enkelt brev med tankar om dopet eller dina bästa råd, ett foto från dopceremonin eller en bok.

Du kan också köpa din gåva i Svenska kyrkans webbshop. Där finns både fina dopdroppar och gåvokort där man stöder Act Svenska kyrkan.

Dopbrev

Dopbrev

Ett dopbrev är en speciell och personlig dopgåva. Det är ett enkelt brev som föräldrar, släkt och vänner kan skriva till barnet som döps – och som överlämnas när barnet fyller 14 år.

En fadder ska stötta den som döps

En fadder ska stötta den som döps

Att bli tillfrågad om att bli fadder är fint, stort och speciellt. Det är ett viktigt förtroende där man får en särskild relation till barnet som döps. Som förälder kan det kännas bra att det finns en annan vuxen som bryr sig om och ber för barnet.