Ett barn gapskrattar i sin mammas knä.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Var hittar vi livskraft i sommar?

Sommarlov. Smaka på ordet. Sommarlov! För en del av oss var det länge sedan vi fick uppleva ett sådant. Kanske får vi vara med och göra någons sommarlov. Men våra egna sommarlov ligger sedan länge bakom oss. Var ska vi hitta kraft?

Vi kan nog vara överens att det mestadels är barn vi pratar om när vi pratar om sommarlov. Barnens tid för vila, återhämtning, alltför många glassar och för att göra allt det där som ger livskraft och energi.

Men vi som inte har sommarlov då? Vart hittar vi livskraft?

Hos Gud kan vi hitta livskraft. I det nära andetaget, i vinden som får hårstråna att leka över ansiktet, i regndropparna som droppar från taket. I allt finns Gud, därför finns också livskraft i allt. Vi behöver bara träna oss i att se, lyssna in och hitta den. Och när vi väl förnimmer och upptäcker den, njuta av den. Kanske precis som den där glassen för de sommarlovslediga barnen.

Sommarlov, vila och glass – saker som vi alla mår bra av. Och kanske går det att känna livskraften från Gud genom något så enkelt som att äta en glass i sommar? Våga prova!

Text: Sofia Stensby

Läs vidare

Krönikor

Hör personliga röster ge sina tankar om ämnen som Göteborg stiftsorganisation verkar för.

Ålderdomens kallelse: att visa på helheten

Veckan jag fyllde 70 damp ett nummer av tidskriften Pilgrim ned i brevlådan. Temat var ”Ålderdomens kallelse”. Tala om timing. Finns det en särskild kallelse för oss som är i eller närmar oss ålderdomen?