Foto: gettyimages.com

Vetenskapsfestivalen 2022

Vetenskapsfestivalen 2022 har temat Det okända. Coronapandemin gjorde att förra årets festival genomfördes helt digitalt men i år välkomnas återigen fysisk publik. Svenska kyrkans del av festivalen följer nedan, festivalens övriga program finns på vetenskapsfestivalen.se. Den brittiske evolutionsbiologen Richard Dawkins är festivalens invigningstalare. Det sker på Göteborg Film studios tisdag den 3 maj klockan 17.00. Invigningen, liksom hela festivalen, är gratis men till invigningen behöver man förboka biljetter på Vetenskapsfestivalens hemsida. De biljetterna släpps den 7 april.

I huvudet på Gud

Om den sensationella möjligheten att universum inte kommit till av en slump. Lördag 7 maj 2022 på Trappscenen på Humanisten, klockan 14.45-15.45.

Jag skrattar, alltså existerar jag

Humor används på många olika sätt men oavsett hur så gör den något med vår existens som människor. Lördag 7 maj 2022 på Trappscenen på Humanisten, klockan 13.15-14.15.

Hade Jesus fel?

Om Jesus i själva verket ibland hade fel, hur tolkar teologer detta idag? Fredag 6 maj 2022 i Göteborgs Domkyrka, klockan 18.00-19.30.

Inget oskyldigt ljud

Improvisationskonsert med reflektioner kring det okända utifrån begreppen kaos och frihet. Torsdag 5 maj 2022 i Göteborgs Domkyrka, klockan 19.45-20.45.

Foto: unsplash.com

Är konspirationsteorier alltid osanna?

Konspirationsteorier handlar om det okända, är det bara nonsens eller kan det finnas sanning i dem?

Homo Deus och annan framtidsspaning

Vilka idéer, drömmar och hot innebär den nya tekniken för vår framtid – vart är vi på väg? Onsdag 4 maj 2022 i Göteborgs Domkyrka, klockan 18.00-19.30.

Podden "Darwins stege"

En podd om tro, vetenskap och fantasi. Pontus Nilsen, präst i Oscar Fredriks församling och projektledare för Svenska kyrkans del av Vetenskapsfestivalen, samtalar om livets stora frågor tillsammans med forskare från akademin.