Other languages with Google Translate

Göteborgs stift kultursamverkan

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Ögonblick - Göteborgs innerstad 2018 – 2019

En utställning av fyra gatufotografer med bilder som visades första gången under Bokmässan 2019 och lånas ut av Kultursamverkan.

Ögonblick är ett samarbete mellan Göteborgs stadsmuseum, Göteborgs-Posten, Innerstaden Göteborg och Svenska kyrkan.

Man med glass Bild: Agneta Dellefors

Projektet syftar till en långsiktig fotodokumentation av Göteborgs innerstad. Kyrkan har funnits i stadens centrum sedan grundandet. Stadsmuseet behöver ständigt komplettera sin fotosamling, pressfotografernas arbete behöver synliggöras och Innerstaden Göteborg söker ständigt nya och intressanta grepp att arbeta för en positiv utveckling inom Vallgraven. Tiden för projektet har satts till unika 100 år för att under den tiden följa innerstadens utveckling och förändring.

Under åren 2011-2013 publicerades tre skrifter som ett led i projektets strävan att nå Göteborgare, som även på andra sätt skall kunna återupptäcka de mest centrala delarna av Göteborg, den ursprungliga porten i väster.

Demonstration Bild: P-O Alfredsson

År 2015 knöts till projektet fyra ”gatufotografer” som dokumenterar stadslivet i centrala Göteborg. Dessa, tillsammans med två GP-fotografer, bidrog inför Bokmässan 2019 till en utställning av nytagna fotografier från de senaste åren.

Denna utställning finns till utlån och består av 20 bilder monterade på skivor, mått 75x55 cm.

Kungsportsplatsen Bild: Olle Jonsson