Foto: Peter Cederling, Tina Axelsson

Årets programledare på Se människan-scenen Yukiko Duke och Irma Schultz i kort intervju

Hallå där …

… Yukiko Duke och Irma Schultz som tillsammans med Annica Starfalk, en av två programansvariga för Se människan, kommer att vara programledare under de tre dagarna som Se människan-programmet sänds från Gamla stans bokhandel i Stockholm.

 

Irma och Yukiko, vi har sett er i många litterära sammanhang – hur presenterar ni er själva?

Irma: Jag rör mig i och kring orden på många olika sätt, i sången, skådespeleriet och skrivandet, så det är ett sant nöje att få vara en del av detta sammanhang.

Yukiko: Jag är journalist, översättare från japanska och författare – en mångsysslare i ordets värld.

 

Vad blir programledarnas uppgift?

Yukiko: Irma, Annica och jag kommer att lotsa tittarna mellan de olika programpunkterna, presentera de medverkande och ibland hoppa in och intervjua.

 

Ser ni fram emot något särskilt i programmet?

Irma: Det är ett oerhört rikt program, med riktigt fina gäster, som kommer ge oss inblick i många olika ämnen, tankar och känslor och väcka lust till fortsatt läsning och fördjupning. Det tror jag!

Yukiko: Allt, precis allt! Detta sorgesamma pandemiår är Se människans program bättre och mer varierat än någonsin tidigare. Här samsas artister som Jason ”Timbuktu” Diakité med författare som Elsie Johansson och Kjell Westö. Här återfinns akademiledamoten Anne Swärd, filmaren Tom Alandh och förbundskapten Janne Andersson. Alla är de intressanta, tänkande människor med en sällsam förmåga att just ”se människan”.