Göteborgs stiftskansli

Göteborgs stiftskansli ska vara ett kompetenscentrum som inspirerar och stödjer församlingarna i att förverkliga deras uppdrag.

För stiftets långsiktiga arbete är inspiration och kompetensutveckling av församlingarna prioriterade mål. Vägen dit handlar om att vara tydlig, lyssnande och diakonal.

Stiftskansliets arbete leds av stiftsdirektorn. Verksamheten på stiftskansliet är organiserad i fyra enheter; Enheten för ekonomi och egendom, Enheten för församlingsstöd, Enheten för församlingsutveckling och Servicebyrån med respektive enhetschef. Enhetscheferna utgör aven en ledningsgrupp som är till stöd för stiftsdirektorn.