Studentprästerna i Göteborg

för dig som studerar eller arbetar på GU eller Chalmers.

Våra mässor för studenter

Från och med hösten 2017 har vi två olika taizémässor. * Hagakyrkan en söndagkväll i månaden: Då har vi en lång taizémässa med ljuständning, körsång, förbön, bön vid korset. * Domkyrkan jämna tisdagkvällar: Då har vi en kort taizémässa med ljuständning. På Onsdagar har vi också en mässa i Kapellet till Betlehemskyrkan.

En väldig vänskap

1 november kl 18:45
Haga församlingshus

VINNARE! ÅRETS BÄSTA NORDISKA FILM
(samt tre priser vid Tribeca)

Juryn till Årets bästa nordiska film gav följande utlåtande:

En väldig vänskap - Tala film - tala liv

En väldig vänskap 1 november kl 18:45 Haga församlingshus VINNARE! ÅRETS BÄSTA NORDISKA FILM (samt tre priser vid Tribeca) Juryn till Årets bästa nordiska film gav följande utlåtande: ”Med sin blandning av humor och patos är En väldig vänskap en film som fångar våra hjärtan totalt. Bortom sin omaka kärlekshistoria är det en film om trångsynthet, ensamhet, mobbning och psykisk sjukdom som övertrumfas av den mänskliga själen och kärlekens makt.” Film gestaltar liv, ifrågasätter mina mönster. Provocerar mina livsval och lockar till att se livet från en annan horisont. Ta chansen att se på film tillsammans med andra i Haga församlingshem. Efter filmen samtalar vi och delar tankar.

Kontakter

1) Revd David Bruce Chaplain to international students +46317111915 chaplain@standrews.se * 2) Maike Gamer, Studentpräst +46 (0)31-731 61 98 maike.gamer@svenskakyrkan.se * 3) Lars van der Heeg, Studentpräst 0730 30 07 49 lars.vanderheeg@svenskakyrkan.se * 4) Nina Holgersson, Studentpastor +46707817423 nina@betlehemskyrkan.se * 5) Martin Klemetz, Studentpastor +46709404333 martin@betlehemskyrkan.se

Vad gör en studentpräst?

I de flesta av Sveriges studentstäder finns både olika kårföreningar och olika former av student- och personalstöd. Vi är på sätt och vis både och. 1) Dels är vi en ekumenisk församling för studenter och anställda som delar den kristna tron eller bara är nyfikna, 2) Dels anordnar vi föredrag, kulturevenemang och är med på större event, 3) Dessutom har vi enskilda samtal under tystnadsplikt. 4) Vi förmedlar också kontakt till andra religiösa grupper vid behov. Du måste inte vara kristen för att delta i någon av våra verksamheter och vill du ha samtal är det bara att kontakta någon av oss så hittar vi en tid med den som är på just din utbildning.

Stickcafé

Stickkafé hos Studentprästerna
Bild: Katarzyna Warawko

Datum: måndagar ojämna veckor 11:e sept, 25:e sept 9:e okt etc.
Tid: från kl 16:00.
Plats: Haga församlingshem i Göteborg, Haga Östergata 30, vån 3

Kom gärna förbi om du har lust och önskar träffa andra som också tycker om att samtal över ett garnnysta och allt det som är möjligt att skapa med hjälp av garn, stickor och virknål.

Vill du komma men känner att du inte är så bra på att skicka eller virka så hjälper vi dig.

Tillsammans löser vi alla stick- och virk- relaterade knutar, till och med de gordiska.

Under tiden dricker vi te/kaffe och äter inte bara godis.

Låter det intressant? Välkommen !!!

Bild: LKF.ch Dübendorf

Ekumenisk Taizémässa
i Hagakyrkan kl 20:00
Följande söndagar i Hagakyrkan
5:e november
10:e december

Mässan firas i Hagakyrkan med enkla sånger ledda och stödda av en kör, samt med möjlighet till bön på olika platser i kyrkan.

Ekumenisk Taizémässa i Domkyrkan kl 18:00
Följande tisdagar i Domkyrkan kl 18:00:
5:e och 19:e september,
3:e, 17:e och 31:e oktober,
14:e och 28:e november, samt
12:e december.

Mässan firas i domkyrkans kapell under just dessa datum med någon av studentprästerna och musiker från domkyrkan och kan beroende på präst även komma att firas på engelska. Vi återkommer strax med uppgift om vilka språk som brukas när.

Kontakter

Maike Gamer, Studentpräst