Staty ängel, Lundby gamla
Foto: Ronald Eek

Medling vid tvister om kremering och gravsättning

Kyrkogårdsförvaltningen är enligt begravningslagen skyldig att medla vid tvister rörande kremering eller gravsättning.

Kyrkogårdsförvaltningen är enligt begravningslagen skyldig att medla vid tvister om en avliden ska kremeras eller ej, och var den avlidne ska gravsättas. Det sker genom samtal med de anhöriga som tvistar.

Om man inte kommer överens, hänskjuts tvisten till länsstyrelsen för beslut. Så länge medling pågår kan inte gravsättning ske samt om tvist kring kremering finns kan ingen kremering göras.

Kyrkogårdsförvaltningens medlare:

Marie-Louise Dreyer, expeditionschef
marie-louise.dreyer@svenskakyrkan.se

Katarina Evenseth, begravningschef
katarina.evenseth@svenskakyrkan.se

Susanne Hägg, assistent
susanne.hagg@svenskakyrkan.se

Eller ring begravningsexpeditionen som kan lotsa dig vidare. Om det skulle uppstå en tvist är det viktigt att vi kontaktas omedelbart så att ärendet blir korrekt hanterat.

Begravningsexpeditionen

Vi svarar på alla frågor om begravningar, gravsättningar, gravrätter, beställning av plaketter, gravanordningar, bokning av kapell, gravvisning, nedlagda stenar av säkerhetsskäl samt frågor om lagar och förordningar.

Du når oss på 031-731 80 80 - tryck 2 för hjälp med frågor kring begravning.
Öppet för telefon vardagar kl. 9-12, 13-15. Utifrån den pågående coronapandemin är det inte öppet för fysiska besök.
gbg.begravning@svenskakyrkan.se

Begravningsexpeditionen finns på Kvibergs begravningsplats, till vänster efter huvudentrén.

Besöksadress: Kvibergs kyrkogårdsväg 4, 41522 Göteborg