Utställningar

Domkyrkan arrangerar utställningar som speglar existentiella frågor i en kristen kontext, där kyrkorummet är en del av sammanhanget. Utställningarnas teman varierar från subtil och ifrågasättande till tydligt kyrkligt. Tre stora utställningar presenteras varje år, en under våren från januari till påsk, en sommarutställning från maj till augusti och så en höstutställning som tas ner inför första advent.

Bild istället för ord - måleri och textil av Lena Åkesson

I Domkyrkans vårutställning möter vi Lena Åkessons textila bilder och målningar, som är färgade av djup respekt för skapelsen. I bild efter bild växer landskap fram fyllda av växter och slingrande varelser, människogestalter, symboler, månar, hundar, träd och mystik.

I det yttre speglas det inre - fotografier av Hillevi Nagel

Det stillsamma och häpnadsväckande möts i Hillevi Nagels fotografiska bilder. Lågmäld humor och stora frågor präglar höstutställningen 2018.

Högt skattat

Samhörighet och särart speglad i föremål från kyrkor i centrala Göteborg. Januari till mars 2018

Kvinnor om interreligiös dialog

I ett av världens mest sekulariserade länder är det sällsynt med religiösa texter av kvinnor. Femton kvinnor av olika tro berättar om vänskap, fördomar och frihet i höstens utställning 2017.

Utsnitt ur Jakobs stege

Violet Tengberg - måleri och andlighet

Färgsprakande uppenbarelser får form i Violet Tengbergs bilder. Hon var konstnär, poet och mystiker och ett urval av hennes starka bilder presenteras i sommarutställningen 2017.

Nåd - en utställning om kärlek

Konstnärerna Sofie Arfwidson och Ira Löfman gestaltar begreppet nåd i olja och foto utifrån Bibelns berättelser, samtidens frågor och naturens mystik. Utställningen pågår från januari till april 2017.

Fönster mot himlen

En utställning om ikonmålare Erland Forsberg och hans tålmodiga omsorg i arbete med att framställa en ikon. Pågår i Domkyrkan hösten 2016.

Från Halmstad till Getsemane

Erik Olson från Halmstadgruppen, silver­smeden Wiwen Nilsson och textilkonstnären Sofia Widén är 1900-talskonstnärer som ägnat sig åt kyrkans särskilda krav på konsten, nämligen funktionen i riten. Vårutställning i Domkyrkan 2016.