Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Gästrikekustens pastorat Besöksadress: Hillevägen158, 80649 Gävle Postadress: Hillevägen 158, 80649 Gävle Telefon:+46(26)635030 E-post till Gästrikekustens pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Pilgrim

Välkommen till vår del av helgonleden! Efter flera års förberedelser är vi glada att få hälsa alla vandrare välkomna till Gästrikekustens del av Helgonleden!

Helgonleden är vår sträcka av den långa Pilgrimsled som är tänkt att förbinda Uppsala med nordens största pilgrimsmål Trondheim.

Österhed-Axmarby 9 maj 2013
Bild: M Udd

I vår tid är det flera av de medeltida pilgrimslederna till Trondheim som restarureras och återupptäcks. Helgonleden är en av många leder som ärunder uppbyggnad. Namnet Helgonleden har den fått eftersom i efter vägen passerar både St. Erik, den heliga Birgitta och St. Staffan innan vi når St. Olov i Trondheim.

Efter nära 500 års träda har pilgrimsrörelsen fått en renässans fler och fler ger sig ut på vandring av ett eller annat skäl. Gemensamt kan sägas vara ett sökande efter mening och mål, frihet från stress och prestationskrav. Pilgrimens sju nyckelord är för många en betydelsefull del av vandringen; långsamhet, frihet, enkelhet, bekymmerslöshet, tystnad, delande och andlighet.