Sjukhuskyrkan

Sjukhuskyrkan är till för alla som vistas på sjukhuset – både för patienter, anhöriga och personal.

Att vara i sjukhusmiljö innebär för många att man får tankar och funderingar som det kan kännas skönt att få samtala med någon om. Samtalen har alltid sin utgångspunkt i vad du personligen tycker är viktigt.
Diakon och präst som jobbar här har tystnadsplikt och för inga journaler. Du kan vända dig till oss oavsett om du har en tro eller inte.
Välkommen att kontakta Sjukhuskyrkan om du vill dela glädje, sorg eller hopp. Här finns en helhetssyn där människan och inte diagnosen står i centrum.
Vi finns till för enskilda samtal, själavård och bön.

Vårt samtalsrum finner du på plan 3, strax bortom biblioteket.

På sjukhuset i Torsby arbetar diakonerna Karin Lövestam-Öberg
och Inger Hjalmarsson. Vid behov finns även prästerna Ingela Älvskog och Johan Bonander tillgängliga.

Diakonerna finns på sjukhuset och besöker även särskilda boenden samt gör hembesök. Telefon Sjukhuskyrkans exp. (På detta nummer finns telefonsvarare, som avlyssnas regelbundet.) 0560-474 08. (mobilen säkrast för direkt kontakt)

KARIN LÖVESTAM-ÖBERG
E-post: Karin.Lovestam-Oberg@svenskakyrkan.se

INGER HJALMARSSON