Personuppgiftsincidenten

Information i samband med cyberattacken som Svenska kyrkan utsattes för i november 2023.

Nedan hittar du information om personuppgiftsincidenten i samband med det cyberangrepp som Svenska kyrkan utsattes för i november 2023. Det är konstaterat att inga uppgifter har läckt ifrån just vår församling, men om du ändå har frågor så är du välkommen att kontakta oss. I första hand kontaktar du Svenska kyrkan på nationell nivå (kontaktvägar finner du i in informationen nedan), men självklart kan du också kontakta oss om du har mer generella frågor. Våra kontaktuppgifter finns längst ner på den här sidan.

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.