Dop

Dopet handlar om att varje människa är född in i ett sammanhang. I dopet ber vi, tänder ljus och prästen döper i vatten tre gånger. Här finns tradition och nutid, gamla ord och symboler, nya former och uttryck.

Med anledning av Coronasituationen

Vår verksamhet påverkas av det rådande läget. Detta innebär anpassningar vid bl.a. gudstjänster, begravningar, vigslar och dop och vissa verksamheter stänger ner tillsvidare. Klicka här för mer information.

Vill du låta döpa ditt lilla barn? Eller är du ung eller vuxen och vill bli döpt själv? Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj. Små barn, unga och vuxna är lika välkomna att döpas. Man behöver inte prestera något, tro på rätt sätt eller förstå allting. Tvärt om – dopet är en gåva som bara är att ta emot.

Den som döps blir samtidigt medlem i Svenska kyrkan.