En kort presentation om Forshaga-Munkfors församling

Forshaga-Munkfors församling

Församlingen bildades 1 januari 2013 genom sammanläggning av församlingarna Munkfors-Ransäter, Ullerud och Forshaga. Dessa tre församlingar var längre tillbaka fem församlingar med varsin kyrka med angränsande kyrkogård: Munkfors, Ransäter, Övre Ullerud, Nedre Ullerud och Forshaga. Det finns ingen given centralort med en huvudkyrka, utan församlingen sträcker sig längs Klarälven och träder fram med fem kyrkor från Forshaga i söder till Munkfors i norr. Därav namnet, Forshaga-Munkfors församling. Som individer och organisation strävar vi efter att vara modiga, respektfulla, utåtriktade och kommunikativa, detta är våra ledord. Vår församling är öppen för alla.

Läs mer i vår församlingsinstruktion.