Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Verksamhet för barn

BARNENS GUDSTJÄNST

Alla åldrar. I samband med familjemässan (söndagar kl 10) i Garvaregården. 
I mitten av familjemässan finns det möjlighet att gå till lekrummet för sång, bibelberättelse och skapande på söndagens tema. 
Uppehåll under sommaren.
Frågor till AnnSofie.

UTEKYRKAN

För alla åldrar. Vid lekplatsen vid förskolan i Snurrom.
Vi skapar, sjunger, grillar något ätbart, och avslutar med andakt tillsammans. Välkomna till gemenskap runt elden, samtal och lek!
Klockan 13.00-15.00 med drop in.
Hösten 2023: 3 september och 17 september.
Kontakt: AnnSofie och Sofia.

BABYSÅNG I SNURROM

Anmäl intresse för en grupp till våren till AnnSofie eller Kerstin. Vi ses tisdagar 9-10 vid lekplatsen vid förskolan i Snurrom. 

ÖPPEN FÖRSKOLA GARVAREGÅRDEN 

För barn 0-5 år. Måndagar kl 10-12 med drop in (sångstund ca 10.15).
Vi träffas för lek, skapande och fika. Vi lär oss ramsor och sjunger sånger med rörelser och tecken. Lekrummet i Garvaregården. 11 september till 2 oktober. Vi sjunger och pysslar på temat höst. Möjlighet att tillverka brickor till självkostnadspris för den som önskar. Anmäl intresse för träffar i nov-dec.

SNURROM-SKOJ

Måndagar 14.45 -16.00. Alla åldrar. Vi träffas i lekparken i skogsdungen vid förskolan för lek och sång, skapande och fika. Vi lär oss ramsor och sjunger sånger med rörelser och tecken.  Kontakta AnnSofie eller Sofia för frågor. Drop in. 

MESSY CHURCH

Messy Church är både gudstjänst och aktiviteter för alla åldrar. Vuxna och barn kommer tillsammans. Det börjar med drop-in fika följt av en timmes olika valbara, kreativa aktiviteter. Därefter har vi en gemensam gudstjänst och äter en måltid ihop. Gratis! 
Klockan: 16.15-18.30.
Höstens datum är 3 oktober, 14 november och 5 december. 

KOMPISTRÄFFARNA

Vi leker, sjunger och pysslar mm. utomhus eller i Garvaregården.
Anmälan till Penny eller AnnSofie. Max 15 deltagare.

TISDAGAR KL 14:30-16:30 ÅRSKURS 2-3

ONSDAGAR KL 15:00-16:30 ÅRSKURS 4-6

TORSDAGAR KL 14:30-16:30 ÅRSKURS 1-3

För lågstadiet hämtning på Lindsdals- och Sjöängsskolan kl. 14.00.
Mellanstadiet ansluter efter skolan. 

 

BARNKÖRER

Att sjunga i kör är lite som att spela i ett fotbollslag; vi övar under veckorna (=träning) och har ”match” några  kvällar och helger, då vi får dela med oss av vår sång när vi sjunger för andra vid gudstjänster och  andra tillfällen! Varje övning inleds med en fikastund, och då får vi också lära känna varandra.

Miniorkören för dig i klass 1-2. Onsdagar kl 14.30-15.30.
Hämtning och lämning vid skolorna. Max 20 deltagare. Höstterminen startar 6 september. 

Juniorkören för dig i klass 3 och uppåt. Torsdagar 15-16. Höstterminen startar 7 september. Till denna kör får man ta sig på egen hand!

Körledare är Kerstin Jonsson som gärna tar emot anmälningar och frågor!

GOSSKÖREN - NYHET!

För dig i klass 3 och uppåt. För killar med särskilt sångintresse. 
Torsdagar kl 16:00-17:00. Start: meddelas.
Lär mer här!
Kontakt och anmälan: Ida Fahl ida.fahl@svenskakyrkan.se 076-7941834 

BIBELNYFIKEN - BARNPROGRAM PÅ YOUTUBE

Bibelnyfiken är en ny barnkanal på YouTube för de yngsta barnen. Det bjuds på musik, pyssel, bibelberättelser, andakt och mycket mer. Bakom programmen står ett antal pedagoger i som arbetar i Svenska kyrkan kring Kalmar och på Öland. Kanske känner du igen någon?

 

VILL DU PRATA MED NÅGON?

När du vill prata med någon utomstående, ställa frågor om Gud och livet, få tröst eller hitta styrka finns församlingens präster och diakon till hjälp. Du kan vända dig direkt till någon av dem eller ringa till expeditionen. Det finns också möjlighet att få besök om du känner dig ensam. 

  • Ida Fahl

    Ida Fahl

    Organist

    Mer om Ida Fahl

    Organist, sångpedagog och kompositör som arbetat i Förlösa-Kläckeberga församling sedan 2017. Ida har mångårig erfarenhet av arbete med körer i olika åldrar, genrer och nivåer.