Svenska kyrkans flagga vajar mot en blå himmel.
Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

i Flen, Helgesta-Hyltinge församling

Församlingspräst

Flen, Helgesta-Hyltinge församling ligger mitt I Sörmlands hjärta, i Strängnäs stift. Vi är ett glatt arbetslag som under de kommande åren kommer att nyrekrytera på grund av pensionsavgångar. Om du vill vara en del av att bygga församling med Jesus i centrum – då är detta rätt plats för dig.

Vi är en mindre traditionell församling med tre kyrkor, med pendlings möjligheter med tåg och bil från flera större orter. Vi söker dig som vill ägna din arbetstid åt prästerliga uppgifter samt barn- och ungdomar, och längtar efter att bygga församling.

Ditt arbete kommer vara vanliga prästerliga uppgifter som kyrkliga handlingar, gudstjänster och en del i barn- och ungdomsverksamheten. Du kommer att ha viss frihet att, inom fastställd verksamhetsplan, utforma tjänsten i enlighet med dina gåvor. Vårt centrum utgår från gudstjänsten med Jesus Kristus i centrum.

Din arbetsplats kommer utgå från Flen, men du kommer också finnas i Helgesta och Hyltinge. Tjänsten är på heltid.

Vi är måna om att rätt person blir en del av arbetslaget och rekryterar utifrån personlig lämplighet.

Bostadsmöjligheter finns.

Så här rekryterar vi

Skicka din personliga ansökan med CV till flen.helgesta-hyltinge.forsamling@svenskakyrkan.se

Vill du veta mer?