Foto: Maria Lundberg

Insamlingskampanjer

Act Svenska kyrkan

Act Svenska kyrkan vädjar om gåvor till matpaket, mjölkpulver och rent vatten. Antalet familjer som svälter ökar och vi för en kamp mot klockan för att bromsa utvecklingen. Med bland annat majsmjöl och bönor kompletterar vi de matpaket som annars knappt räcker för en månads behov.
 
Kenya och Somalia är två av de länder som nu drabbas av svältkatastrofen på Afrikas horn, den värsta hungerkatastrof vi sett i modern tid. Act Svenska kyrkan arbetar tillsammans med många organisationer i en kamp mot klockan för de människor som kämpar för sin överlevnad. Bromsar vi inte katastrofens utveckling riskerar 26 miljoner människor vara utan mat och vatten i februari 2023. En ogreppbar siffra. Bakom varje siffra finns en människa, en vuxen eller ett barn, med en medfödd rätt till ett värdigt liv.

 

Ukraina

Kriget i Ukraina drabbar många. Läget är akut! Behoven är stora och fortsätter att öka. Våra lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds. Din gåva behövs!

Swisha en gåva till 900 1223, Skriv AKUT i meddelandefältet. 

Våra lokala partner finns på plats i Ukraina samt i länderna runt Ukraina och stöttar den ukrainska befolkningen. Medlemmar i ACT-alliansen, som Act Svenska kyrkan är en del av, genomför nu humanitära insatser. De viktigaste behoven i nuläget är mat, vatten och hygienartiklar. Filtar och madrasser behövs också för tillfälliga sovplatser. Alla dessa produkter införskaffas i närområdet. Vi skickar alltså inte material från Sverige, men är i behov av pengagåvor. I grannländerna tar ACT-alliansens nätverk emot människor på flykt som hela tiden strömmar över gränserna.