Kontroll av gravvårdar

Arbetet fortsätter under 2018.

Under 2014 påbörjades besiktning av gravvårdar på församlingens samtliga kyrkogårdar. Arbetet kommer att fortsätta under 2018.

Vid besiktningen kontrollerar man dubbning, lutning och förankring i marken. De krav som enligt fastställda riktlinjer måste uppfyllas är att gravvården klarar en dragkraft på 35 kg utan att välta och ha minst två dubbar om gravvården är 30-150cm hög.

Gravvårdar som inte klarar normerna åtgärdas tempoprärt med en tillfällig förankring (se bild nedan). Gravrättsinnehavaren kommer sedan kontaktas via brev med erbjudande om montering  och stensäkring mot en fastlagd kostnad. Om gravrättsinnehavare saknas skyltas gravplatsen.

De gravvårdar som inte åtgärdas inom utsatt tid flyttas till förrådsförvaring.

För mer information kontakta kyrkogårdsförvaltningen: 0122-857 25

Test av stabilitet av gravstenar.
Bild: Johan Tell

Prislista 2018