Musiikki / Musik

Musiikki parantaa. Musik som helande kraft.

Musik fyller en viktig funktion i människors liv oavsett ålder och sociala förhållanden. Musik skapar gemenskap men definierar också gränser för tillhörighet. Genom musikval uttrycker man sin identitet och vilken grupp man hör samman med. Musiken i församlingen behöver gestaltas i en mångfald av former för att svara mot en mångfald av behov.
Genom körverksamhet vill man berika församlingens tillbedjan och lovsång vid gudstjänster.

Församlingen har som ambition att aktivt driva olika körer för olika målgrupper allt efter behov och tillströmning av sångare och musiker.

Kören Lumina. Sångarglädje för alla! Dirigent Merja Aapro

Kören Vivendi. Fyrstämmig kyrkokör. Dirigent Birgitta Forsman

---------------------------------------------------------------Musiikilla on tärkeä tehtävä ihmiselämässä iästä ja sosiaalioloista riippumatta. Musiikki luo yhteisyyttä, mutta se ilmaisee myös yhteenkuuluvuuden rajoja. Musiikkivalinnalla kukin ilmaisee identiteettiään ja sitä minkä ryhmän kanssa hän kuuluu yhteen. Seurakunnan musiikkia täytyy ilmentää monenlaisissa muodoissa, jotta se vastaisi moninaisia tarpeita.
Kuorotoiminnassa haluamme rikastaa jumalanpalveluksissa seurakunnan palvontaa ja kiitoslaulua ja antaa yksityiselle kuoron jäsenelle mahdollisuus kehittyä henkisesti ja musikaalisesti.

Lumina-kuoro. Lauluniloa kaikille! Johtajana Merja Aapro

Vivendi kuoro. Neliääninen kirkkokuoro. Johtajana Birgitta Forsman