Grönkål- och gulärtstaco med mockamole
6-8 tortillabörd
Mockamole
- 500 g gröna ärtor (frysta och tinade)
- 1 lime, finrivet skal och saft
- 1 kruka koriander
- 1 vitlöksklyfta
- Chiliflakes, chili eller sambal oelek
- 1-2 msk olivolja
- Salt
Mixa ärtor, finrivet limeskal och saft slät i en matberedare.
(Behöver gå länge).
Tillsätt koriander, vitlök, chili och olivolja och mixa ett tag till.
Smaksätt med salt.
Grönkål och gula ärtor
- 400 g gula ärtor, blötlagda över natten
- 2 gullök
- 1 vitlöksklyfta
- ½-1 påse grönkål
- Spiskummin
- Chiliflakes
- Salt
- Olivolja
- 1 dl riven god ost
Koka gula ärtor i nytt vatten till lagom mjuka och häll av vattnet.
Skala och skiva löken i tunna båtar. Skala och finhacka vitlöken. Strimla kålen.
Hetta upp olja i en panna och tillsätt lök och vitlök. Fräs någon minut och tillsätt gulaärtor.
Tillsätt kryddor efter smak och fräs på medelvärme några minuter.
Strö över riven ost och vänd runt.
Lägg på grönkålen och vänd samman till en god varm sallad.
Fyll grönkål och mockamole i varma tortilla bröd som tacos eller fyll bröden med grönkål och stek i olja till quesadillas och servera mockamolen och mer grönkål bredvid.
Mockamolen är även god smaksatt med spiskummin och som dipp till nachos!