Lucka 9

9 december

Nisse och Leo ligger i soffan och kollar på tv. Det går tydligen något slags musikprogram och de diggar med i låttolkningarna. Precis som alltid har Leo sitt magiska recyklingbälte på sig. Nisse spanar in Leos bälte, ja han är verkligen avundsjuk och skulle också vilja ha ett.
Nisse frågar Leo varför har du ett recyklingbälte? Leo svarar: Du vet ju om att jag är miljövänlig och hållbar. När jag hade kommit upp till en viss nivå tyckte jag att jag förtjänade att vara en miljöhjälte. Och många hjältar bär mantlar och coola bälten. Därför har jag mitt recyklingbälte. Jag vill vara en föregångare för många andra, inspirera och hjälpa till.
Nisse funderar en stund och säger sedan: Jaha är det därför du hjälper mig så mycket. Leo svara: Nej jag hjälper inte dig utan jag hjälper våran gemensamma miljö genom att göra dig mer medveten och hållbara.
Nisse tänker för sig själv "Tänk om man kunde bli en hjälte, en miljöhjälte med mantel och ett lika coolt bälte som Leo. Ja det skulle vara något, en dag då ska jag vara en miljöhjälte...."

Hållbarhetstips: Var en föregångare, inspirera andra och bli en miljöhjälte. Vi behöver alla bli mer hållbara och för att vi ska kunna bli det behöver vi föregångare som inspirerar. Gör därför skillnad, dela tips och idéer för andra så att de kan ta efter. BLI EN MILJÖHJÄLTE REDAN IDAG!