Lucka 8

8 december

Leo är på väg till kattlådan inne i badrummet, där inne står Nisse och borstar tänderna. För Nisse så är tandhygien otroligt viktigt så han borstar tänderna minst två gånger om dagen. Nisse sjunger på melodin "Jag är en tandborste, tandborsta. Här kommer jag och jag gör tänderna reeeeeeena!" När Leo kommer in i badrummet blir han helt till sig och höjer rösten " VATTNET RINNER! Nisse jag skulle kunnat ha tvättat mig med det där vattnet. Stäng av det nu!
Nisse hoppar till och frågar Leo varför är du så arg jag borstar ju bara tänderna? Jo men Nisse, vet du inte att rent vatten är en bristvara i världen. Bara för att vi har rinnande vatten i kran behöver vi inte slösa i onödan. Dessutom är det helt galet. Du förstår väl att det krävs en hel del energi för att rena och få fram vattnet till kranen.
Jo nu när du säger det Leo så förstår jag ju det, men du Leo.... Du duschar väl inte?
HA nej du Nisse det gör jag inte men du förstod väl poängen?
Ja det gjorde jag, från och med nu ska jag aldrig låta vattnet rinna i onödan.


Hållbarhetstips: Rent dricksvatten är idag en bristvara i välden. Alla har inte rent vatten. Mål 6 i de globala målen handlar om rent vatten och sanitet. Hur gör vi för att alla ska få det och vad kan vi göra? Det finns massor med saker som vi kan göra tex sluta slösa på vatten och stötta organisationer som arbetar för rent vatten.