Lucka 13

13 december

Mamma, Pappa, Nisse, Leo sitter och myser i soffan framför ett luciatåg som går på tv. De äter frukost tillsammans och njuter av musiken "Se hur lucia med tusende tärnor fyller vår sal med levande ljus". De sjunger med i nästan alla sångerna men när det är slut börjar de plocka undan frukosten. De plockar också bort resterna av värmeljusen, värmeljuskopparna, som de eldade kvällen innan. De lägger alla i metallåtervinningen. Leo blir helt förtvivlad och säger med en ledsen röst "ni särade väl på vekhållaren och koppen?" Alla svarar i kör "va, varför ska man göra det?" Leo svarar " Därför att de är gjorda av två olika metaller och delar man inte på dem så hamnar de fel på återvinningen"

Hållbarhetstips: Att återvinna kan tyckas väldigt enkelt men ibland måste man ha lite extra koll. Se därför till att peta loss vekhållaren från själva värmeljuskoppen.
Häromdagen handlade det om att bli en miljöhjälte, en sak man kan göra för att bli en miljöhjälte är att dela miljöartiklar och tips på sociala medier.