Information om Corona

Färingsö församling följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger och även kommunens riktlinjer. Många av våra verksamheter tar paus i dessa tider. Men andra verksamheter ställer också om eller tillkommer.

Vår planeringshorisont sträcker sig just nu fram till 30 april. Forsätt att följa oss här på hemsidan och/eller på vår Facebooksida för löpande information. Följande gäller för våra verksamheter till och med 30 april:

Expedition

Församlingsexpeditionen håller öppet som vanligt. Se öppettider och kontaktuppgifter här.

Samtal och stöd

Det är mycket som kan skapa oro just nu. Hör gärna av dig till någon av oss, vi finns här för dig.
Peter Strömmer, kyrkoherde: 08-564 209 22
Yngve Göransson, präst: 08-564 209 24
Sandra Malmborg, diakoniassistent: 08-564 209 50
Du kan också nå jourhavande präst på nummer 222. Jourhavande präst nås varje dag mellan klockan 17:00 och 08:00.

Gudstjänster

Vi firar för närvarande inga gudstjänster. Detta i väntan att Coronaläget i landet tillåter oss att mötas i gudstjänst igen.

Soppluncher och påskbuffé
Soppluncherna i Stenhamra och Färentuna ställs in under denna period.
Påskbuffén flyttas fram, vi återkommer med nytt datum.

Barn och ungdomsverksamheter

• Öppet kyrkis i Färentuna är stängt.
  • Miniorer och juniorer är inställda.
  • Ungdomskvällar i Stenhamra ställs in.
  • Barn- och diskantkör är inställda.
  • Swag-Yngves Rockskola ställs in.
  • Orgelskolan håller öppet så länge som skolan har öppet.

Vuxenverksamhet

• Vuxenkörerna och deras medverkan vid gudstjänster ställs in.
  • Mellan himmel och jord ställs in och återkommer i höst.
  • Nyfiken på kristen tro ställs in.
  • Bordssamtalen ställs in.
  • Kyrkvärdsträffar ställs in.
  • All verksamhet på Söderströmsgården ställs in.
  • Syföreningen tar paus.
  • Kjoltygen pausar.
  • Sticka och skicka, ställs in.

Mer information:

Om du är sjuk ska du vända dig till sjukvården via 1177.

Om du har frågor om coronaviruset kan du läsa på Krisinformation.se. Där finns länkar till olika myndigheters information.

Du kan även ringa nationella upplysningsnumret 113 13 om du har frågor. All information som 113 13 lämnar ut är verifierad av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt under årets alla dagar.

Om du är frisk, men känner oro är du välkommen till din församling. Du kan också ringa jourhavande präst på 112.

På Folkhälsomyndighetens hemsida hittar du aktuell info, samt vanliga frågor och svar om Coronaviruset.