Information om Corona

Färingsö församling följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger. En del av våra verksamheter tar paus i dessa tider. Men andra verksamheter ställer också om eller tillkommer.

Följ oss här på hemsidan och/eller på vår Facebooksida för löpande information.

Expedition

Församlingsexpeditionen håller öppet som vanligt. Se öppettider och kontaktuppgifter här.

Samtal och stöd

Det är mycket som kan skapa oro just nu. Hör gärna av dig till någon av oss, vi finns här för dig:
Peter Strömmer, kyrkoherde: 08-564 209 22
Yngve Göransson, präst: 08-564 209 24
Sandra Malmborg, diakoniassistent: 08-564 209 50

Du kan också nå jourhavande präst på nummer 222. Jourhavande präst nås varje dag mellan klockan 17:00 och 08:00.

Gudstjänster

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För att lätt kunna hålla avstånd så använder vi just nu bara våra två största kyrkor, Färentuna och Skå, samt Herman Palmsalen i Stenhamra församlingsgård till vårt gudstjänstfirande.
Vi har märkt upp sittplatser med orangefärgade ringar så att vi enkelt ska kunna hålla rätt distans. Handsprit finns vid ingången på dessa platser.
Tänk på att vänta med ditt deltagande om du har sjukdomssymptom eller tillhör en riskgrupp.

Klicka här och läs mer om våra gudstjänster.

Soppluncher

Våra populära soppluncher i Stenhamra och Färentuna är nu åter öppna. Varje torsdag kl. 12 i Stenhamra församlingsgård och varannan tisdag, jämna veckor, i Färentuna församlingshem. Vi dukar med coronavstånd och serverar vid borden.

För att säkerställa en trygg och säker servering så portionsförpackar vi vårt fikabröd och serverar vid borden. Vi dukar också upp på ett sätt så att vi
lätt kan hålla säkerhetsavstånd till varandra

Barn- och ungdomsverksamheter

• Öppet kyrkis i Färentuna är stängt.
  • Barn- och diskantkör är inställda.
  • Swag-Yngves Rockskola ställs in.

Vuxenverksamhet

• Vuxenkörerna och deras medverkan vid gudstjänster ställs in.
  • All verksamhet på Söderströmsgården ställs in.

Mer information:

Om du är sjuk ska du vända dig till sjukvården via 1177.

Om du har frågor om coronaviruset kan du läsa på Krisinformation.se. Där finns länkar till olika myndigheters information.

Du kan även ringa nationella upplysningsnumret 113 13 om du har frågor. All information som 113 13 lämnar ut är verifierad av Folkhälsomyndigheten eller annan ansvarig myndighet. Tjänsten är tillgänglig dygnet runt under årets alla dagar.

Om du är frisk, men känner oro är du välkommen till din församling. Du kan också ringa jourhavande präst på 112.

På Folkhälsomyndighetens hemsida hittar du aktuell info, samt vanliga frågor och svar om Coronaviruset.