Bårtäcke

Svenska kyrkan Falköping har ett bårtäcke som kan användas vid begravning.

Svenska kyrkan Falköping har ett bårtäcke vilket gör det möjligt att återuppta en gammal sedvänja. Vårt bårtäcke är vävt i en ljus färg med ett kristusmonogram broderat i guld. Ovanpå täcket kan man ha en vävd löpare i vinröd färg.

Bårtäcket ger större möjligheter vid en begravning. Bårtäcket fordrar inte någon dyrbar kista eller dyra blomsteruppsättningar. Ett vackert bårtäcke kan bidra till att ge en värdighet åt begravningsgudstjänsten.

Bårtäcket är främst lämpat för begravningsgudstjänst med efterföljande kremation. Fler alternativ finns att välja på när bårtäcket skall användas:
• kistan kan kläs med både täcket och band
• man kan enbart ha täcke
• man kan enbart ha band

Vi jordbegravning tas bårtäcket av innan kistan bäres ut till graven. Handbuketter vid avskedet får naturligtvis läggas på täcket.

Bårtäcket, som är vävt i ullgarn med bommul i varpen, har komponerats av Yvonne Fällström, Atelje Solvöga, Falköping.