Växthuset - Skrea församling

Samtalsgrupper om tro och liv.

Välkommen till Växthuset - grupperna i Skrea församling som vill möta de stora livsfrågorna: Vad är meningen?

Hur lever jag ett sant och äkta liv? Ja, hur hittar jag själva livet mitt i allt som skall hinnas med? Grupperna ger fördjupning, samhörighet och samtal, där alla får komma till tals. Bönen och den andliga gemenskapen är också viktig för många. I Växthuset får du andas ut och hämta näring för din vardag tillsammans med andra.

1 Bibelns heta linje

Jesus, kyrkan och Nya testamentet är obegripliga utan bakgrunden i Gamla testamentet. Följ med på en spännande resa i Gamla testamentets dramatiska historia. När hände det som Bibeln berättar om, hur såg samtiden ut? Vi studerar förebilderna och landar i Nya testamentets överraskande och omskakande budskap.

Ledare: Bengt Svensson

2 Vänskap – en grupp för män

Som män utvecklas vi ständigt i våra relationer under livet. Men vi pratar sällan om vad det innebär att vara man, fastän ämnet är mycket aktuellt idag.

Vad förväntas av oss? Vilka förebilder är vi? Vilka förebilder har vi haft?

Välkommen med i en samtalsgrupp för män!

Ledare: Per Engström

3 På väg - en grupp för kvinnor

Vill du ha mer av glädje och frid i ditt liv? I kvinnogruppen På väg samtalar vi med utgångspunkt från våra erfarenhet­er och Apostlagärningarna i Nya Testamentet om hur vi kan stärka relationen till våra medmänniskor, Gud och oss själva.

Ledare: Cecilia Engström, Elisabet Svensson

4 Livsstegen

Livsstegen är ett självhjälpsprogram i tolv steg för vanliga människor som upplever att ett livsproblem är svårt att hantera. Det kan handla om relationerna i familjen, inre krav på att alltid vara duktig, ensamhet, rädsla för döden eller något annat. I Livsstegsgruppen får du sätta ord på det du brottas med utan att någon kommenterar eller ger råd.

Ledare Jenny Dahlberg, Benny Johnsson, Lisbeth Björklund, Ulla Nehlmark, Thomas Bodiroza Lindh.

5 Kristen djupmeditation

Kristen djupmeditation kännetecknas av att Kristus är i cen­trum. Det är en bön utan tankar och ord men med en vilja till relation med Gud. Meditationen kallas också stilla bön eller hjärtats bön.

Kristen djupmeditation ordnas varje torsdag kl. 17.30-18.00 i Skrea kyrka.

Start 27 augusti. Ingen anmälan. Introduktion 10 min innan.

Ledare: Tulla Danielsson.

Grupperna 1-3 träffas varannan torsdag udda veckor kl. 18.30-20.30 i Skrea församlingshem.  Start 24 september.

Kvällarna inleds med att vi äter tillsammans.

Anmälan senast 17 september till Thomas Lindh Bodiroza

Grupp 4 träffas varannan onsdag jämna veckor kl. 19.00-20.30.

Start 16 september.

Anmälan senast 2 september till Thomas Bodiroza Lindh.

Obs! Startdatum för grupperna 1-4 kan skjutas fram med hänsyn till Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

6 Gudstjänstgrupperna

Gudstjänsten är centrum i församlingens liv. Genom att vara med i en gudstjänstgrupp får du möjlighet att leva med i gudstjänsten genom att förbe­reda den och vara praktiskt delaktig. Varje grupp är med en gång i månaden. Gruppen träffas onsdagen innan kl. 17.00 -18.00 för att samtala om söndagens texter, be och fördela de praktiska uppgifterna.

Thomas Bodiroza Lindh

Mer om Thomas Bodiroza Lindh