Våra kyrkor i Gunnarp, Gällared, Krogsered

Samt Fegens kapell!

Våra kyrkor
Vi är tre små församlingar med tre kyrkor och ett kapell i östra inlandet av vackra Halland. Våra kyrkor ligger vackert belägna i de halländska skogarna! Här nere kan du läsa mer om varje kyrka!

Gunnarps kyrka

Gunnarps kyrka från ovan
Bild: Patric Rosberg - www.rosbergphoto.com

En första kyrka i Gunnarp fanns sannolikt redan på 1200-talet då dopfunten är daterad till den tiden. På 1740-talet byggde man en ny kyrka i trä och med torn. Emellertid slog blixten ned och den eldhärjades sommaren 1753. Den nuvarande kyrkan byggdes 1755-1756. Kyrkan, som är en av Hallands få träkyrkor byggdes således på 1750-talet. Först efter 1780 målades kyrkan invändigt av Henrik Andersson Wibeck från Varberg. (Källa)