Vad skulle ni vilja utveckla/ge mer resurser och varför?
Samtliga nomineringsgrupper har tillsammans och i samförstånd landat i väl avvägda satsningar, vår förhoppning är att man även framöver kommer ha ett gott samarbete mellan nomineringsgrupperna
Vad vill ni avveckla/spara in på?
Det viktiga är att resurserna går till församlingarna och det kristna arbetet, inte till islamister.
Vilka profilfrågor skiljer er från andra nomineringsgrupper?
Förföljelsen av kristna personer och angreppen på svenskkyrkliga kulturarvsmiljöer har blivit ett växande problem i takt med islamiseringen och den eskalerande kriminaliteten. Ur det kommer förstörelse av, attacker mot, och stölder från kyrkor samt gravskändningar. Matteus-evangeliet myntas uttryckssättet “Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort för mig”. Sverigedemokraterna vill utifrån detta att Svenska kyrkan lägger särskild fokus på familjevänliga aktiviteter och socialt stödarbete. Att den lokala församlingen blir en verklig diakonal kraft för våra minsta som lider nöd, exempelvis fattigpensionärer, missbrukare, kvinnor i hedersförtryck med flera. En församling som tydligt i sin kristna identitet möter alla människor, oavsett vilka de är eller vad de har för problem, för att erbjuda dem nåd, frälsning och en relation med Gud.
Varför ska man lägga sin röst på er nomineringsgrupp?
Bevara och förvalta det svenska kulturarvet. Den 19 september är det dags för kyrkoval. Det är ett oerhört viktigt val då kyrkan är en naturlig del av vår folksjäl – en plats som funnits för oss i såväl goda som svåra tider, i alla tider. Vår vision är en bred och offensiv kyrka där den kristna tron och identiteten är stark och trygg i sig själv och där välkomnandet är varmt utan att trösklar sänks eller tak höjs mot en kyrka på väg mot oigenkännlighet. En kyrka där kärleken till Jesus Kristus har en naturlig plats vid sidan av den allmänna människokärleken. En kyrka som bejakar sin roll som kulturbärare. En kyrka som utan att ge avkall på sina värden, sin värdighet eller sina traditioner vänder sig till samhället och söker nya arbets- och kommunikationsformer.