Foto: Renée Backe

Gudstjänster

Välkommen till våra gudstjänster! Gudstjänsten är det mest centrala i kyrkans liv. Där samlas vi för att möta Gud och varandra, för att bli uppmuntrade, få förlåtelse och vila.

fira gudstjänst hemma

Det är en annorlunda tid

Inte mycket är längre som vanligt, men kyrkklockorna ringer och gudstjänster firas. Så kommer det att fortsätta vara. Under perioden 2-28 november firas de dock på ett annorlunda sätt. Då är det inte längre möjligt att komma till kyrkan på söndagarna för att tillsammans möta Gud där, utan var och en av oss möter Gud och firar gudstjänst där vi är, i våra hem, i våra trädgårdar eller i naturen. I kyrkorummet finns en präst, musiker och vaktmästare. Samma tid som vanligt. Vi är där. Vi läser söndagens texter och sjunger två psalmer.

Vi tänder ljus och ber för vår värld och för alla som bor eller arbetar i Eslövs kommun. Så när du nästa söndag hör kyrkklockorna ringa, så ska du veta att just nu finns det någon i kyrkan som tänder ett ljus och ber för dig.

Har du något särskilt du vill att vi ska be för? Dig själv eller någon/något som ligger nära ditt hjärta? Skicka det till eslov@svenskakyrkan.se, så ber vi för det kommande söndag.

Det här är ovant. Aldrig förr har vi varit i en situation som denna. Aldrig har vi i vår livstid, i Sverige, varit med om att en pandemi drabbat oss och vårt samhälle. Överallt i samhället ställer vi om. Vi gör det för att det är nödvändigt att vi tillsammans tar ansvar och skyddar de som hör till riskgrupperna. Vi gör det för att ingen ska mista sitt liv i onödan och för att ingen ska förlora en vän eller familjemedlem i onödan. Vi gör det tillsammans.

Bönen är kyrkans hjärta. Därför slutar vi aldrig be och vi slutar aldrig fira gudstjänst. Vi fortsätter – på ett annorlunda sätt. I alla tider har kristna bett tillsammans på avstånd.

Gudstjänster och mässor

Varje vecka firar vi gudstjänst och/eller mässa i flera av våra fina kyrkor och/eller kyrksalar. Vi kan också vara utomhus och ha friluftsgudstjänst, musikgudstjänst, familjegudstjänst, eller andra temagudstjänster.

Ungdoms- och familjegudstjänster

är riktade till den yngre generationen, men ung i sinnet kan man vara hela livet! Alltså är alla hjärtligt välkomna!