S:t Eskils kyrkogård

Här kan du läsa mer om S:t Eskils kyrkogård

S:t Eskils kyrkogård ligger på Tumboåsen cirka 5 km väster om Eskilstuna centrum. Kyrkogården är öppen för alla trosinriktningar och har speciella begravningsplatser  som brukas av muslimer, baháier, kinesiska vänskapsförbundet och gruppen Ahl-Hagh. Den Grekiskt-Ortodoxa församlingen hyr S:t Eskils kapell.

På S:t Eskils kyrkogård finns sedan år 2004 en askgravlund. På S:t Eskils kyrkogård upplåts både kistgravar och urngravar. Återlämnade kistgravar återupplåts om det finns möjlighet att göra fler gravsättningar i dem. Urngravar upplåts i allmänna kvarter efter det att de fått ny gravplatsindelning anpassade efter urngravplatsernas storlek.

S:t Eskils kyrkogård invigdes år 1887. Hela markområdet vid S:t Eskils kyrkogård omfattar totalt 45 ha av dessa är 19 ha gravplatsindelat.