Other languages with Google Translate

Eskilstuna Besöksadress: Eskilstuna pastorat, Kyrkans hus, Smörparken, 63220 Eskilstuna Postadress: Eskilstuna pastorat, Box 307, 63104 Eskilstuna Telefon: +46(16)170700 E-post till Eskilstuna

Lista kyrka

Här kan du se vad som är på gång just nu och läsa mer om Lista kyrka

Lista kyrka tillhör Västra Rekarne församling och är en medeltida landsortskyrka som byggdes på 1100-talet. Den består av ett långhus med tresidigt kor i öster, gravkor och vapenhus i söder och sakristia och en värmekammare i norr.

Kyrkans murverk är medeltida i långhuset, vapenhuset och sakristian.

Murarna är i huvudsak uppförda av natursten, men även av tegel. Kyrkan har sadeltak, långhusets tak är valmat. Gravkoret har ett pyramidtak som är försett med en sluten lanternin och spira.

Väster om kyrkan finns en klockstapel som byggdes om 1784, troligen är den betydligt äldre än så. De spåntäckta taken och den omgivande kyrkomiljön med klockstapel och byggnader är viktiga för kyrkans utseende och speciella karaktär.

• Kyrkan rymmer 70 sittande personer.

Lista kyrka, 635 14 Eskilstuna