Eskilstuna församling

Prata med oss

Kontakt

Eskilstuna församling Besöksadress: Kyrkans hus, Smörparken, 63220 Eskilstuna Postadress: Box 307, 63104 Eskilstuna Telefon: +46(16)170700 E-post till Eskilstuna församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

Hjälp och stöd

Diakoni är det sociala arbetet inom Svenska kyrkan. Det är kyrkans uppdrag att möta människor i utsatta livssituationer med respekt, delaktighet och ömsesidig solidaritet. Diakoner hjälper och stödjer människor i svåra situationer. Det kan också handla om att starta upp grupper för samtal inom olika områden och livssituationer som vi människor hamnar i. Exempelvis samtalsgrupper för våldsutsatta kvinnor och män eller grupper för människor i sorg.

Gemenskap på diakonicenter

På diakonicenter kan du som behöver stöd i att förändra ditt liv få hjälp att försöka finna vägar som stärker dig. Diakonicenter är öppet måndag-fredag kl. 7.30-12.00. Det finns tillgång till WiFi.

Vi serverar gratis gröt mellan 7.30-10.00 och du kan köpa fika till självkostnadspris. Det finns dagstidningar att läsa, möjlighet att låna telefon och tillgång till sällskapsspel.

Kontakt diakonicenter

Besöksadress
Smörparken
631 04 Eskilstuna

Telefon: 016-40 33 759

Få hjälp och stöd

Ensamstående förälder

Välkommen till träffarna för ensamstående föräldrar i Tomaskyrkan! Hit är alla ensamstående föräldrar välkomna, du behöver inte bo i närheten. Vi knyter nya kontakter, har olika föreläsare på besök, fikar eller äter tillsammans. 

För familjer med barn i behov av särskilst stöd

Öppen verksamhet för familjer med barn 0-12 år.  Ett tillfälle att mötas, samtala och byta erfarenheter. Vi fikar, pysslar, har en enkel gudstjänst och äter kvällsmat tillsammans. Se kalendariet för datum plats och tid.

 

Kjell Centervärn

Kjell Centervärn

Eskilstuna församling

Diakon

Direkt: 016-403 36 60

Mer om Kjell Centervärn…

Kontakta Kjell angående Ensamstående förälder

Fatima Hedman

Eskilstuna församling

Förskollärare

Direkt: 016-403 36 75

Mer om Fatima Hedman…

Kontakta Fatima angående Ensamstående förälder

Tuula  Joenpolvi

Tuula Joenpolvi

Eskilstuna församling

Förskollärare

Direkt: 016-403 36 76

Mer om Tuula Joenpolvi…

Kontakta Tuula angående För familjer med barn i behov av särskilt stöd

Dagsretreat

En dagretreat är en stilla dag för dig som behöver och längtar efter vila och återhämtning. Här finns tiden - en dag utan krav - en dag att ”bara vara”. Du har också möjlighet till ett enskilt samtal med retreatledare, att prova på mindfulness och att delta i meditationsstunder. 

Du anmäler dig till eskilstuna.bokning@svenskakyrkan.se eller 016-403 37 50. Du betalar 200 kr i deltagaravgift inklusive måltider. Avgiften betalas till bankgiro 666-4452 inför retreaten. Märk inbetalningen med ”Dagretreat”. Deltagarantalet är begränsat.

Pia Wikström

Eskilstuna församling

Diakon

Direkt: 016-403 36 68

Ge hjälp och stöd

Bidra som volontär

Kontakta Ann-Charlott om du är intresserad av att bli volontär i Eskilstuna församling. Att visa medkänsla och hjälpa någon annan kan få dig att växa som människa. Som volontär kan du göra en insats som är berikande både för andra och dig själv. Även en liten insats gör skillnad och har stor betydelse.

 

Ann-Charlotte Ståhlberg

Ann-Charlotte Ståhlberg

Vapaehtoiseksi lapsitoimintaan 

Haluatko olla mukana lasten toiminnassa? Olet aikuinen tai jo rippikoulun käynyt nuori? Tarvitsemme vapaaehtoisia, jotka haluavat antaa aikaansa lasten hyvinvoinnin puolesta. 

Ystävänpalvelu

Hei sinä luotettava suomea puhuva nainen tai mies! Olisiko sinulla silloin tällön aikaa ilahduttaa suomenkielistä kansaihmistä? Voisit esimerkiksi ulkoilla hänen kansaan, keskustella, lukea tai laulaa yhdessä tai esimerkiksi ottaa hänet toisinaan mukaan tilaisuukssiin. Onko sinulla muu ehdotus toimia ystävänä? Lähetä sähköpostia tai soita meille. Koulutamme sinut vapaaehtoistyöhön.

Pirjo  Vilenius

Pirjo Vilenius

Eskilstuna församling

Församlingsassistent

Direkt: 016-403 36 80

Mer om Pirjo Vilenius…

Ystävänpalvelu

Internationellt arbete

Genom starka globala nätverk och kontakter med kyrkor och andra organisationer kan Svenska kyrkans internationella arbete uppmärksamma och bekämpa orättvisor och bidra till en bättre värld för oss alla. Genom att stödja ett hållbart utvecklingsprojekt knyter vi vårt internationella engagemang till församlingens utvecklingsarbete inom miljö och hållbarhet. Läs mer om Svenska kyrkans internationella arbete här.