Eskilstuna församling Besöksadress: Kyrkans hus, Smörparken, 63220 Eskilstuna Postadress: Box 307, 63104 Eskilstuna Telefon: +46(16)170700 E-post till Eskilstuna församling Webbplats

S:t Petri förskola

S:t Petri förskola har plats för max 55 barn fördelat på två hemvister, en för barn mellan 1-3 år och en för barn mellan 3-5 år. S:t Petri förskola har en kristen profil med fokus på värdegrundsarbete och förmedlar en kristen tradition. Förskolan vill vara så öppen och inkluderande att alla barn och vuxna, oavsett livsåskådning ska känna sig välkomna.

öppettider och kontakt

Måndag - fredag 06.30-18.30

Adress: Lindövägen 18, Slagsta

Avdelning 1: 016-40 33 655 eller 0737735655
Avdelning 2: 016-40 33 724 eller 0737735724

eskilstuna.forskola@svenskakyrkan.se

Birgitta Barius

Förskolechef S:t Petri förskola

Direkt: 016- 40 33 679

Anna Gustafsson

Förskolelärare

Hanna Hautakoski

Maria Johansson

Förskolelärare

Emmili Kokkonen

Karin Larsson

Tina Navarrete

Helena Pettersson

Rebecca Thulin

Mer fakta om S:t Petri förskola

- För oss är hållbar utveckling och Fair Trade självklart och inkluderat i förskolan.
- För oss är kulturell mångfald viktigt och vi lägger stor vikt på arbetet med barn i behov av särskilt stöd.
- För oss är det viktigt att utveckla förståelse för att alla människor har lika värde oberoende av social bakgrund och oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Vanliga frågor och svar

Hur ansöker jag till förskolan?
Svar: Längre ner på sidan kan du skicka in en anmälan om köplats. Birgitta Barius kommer sedan att kontakta dig. Du kan också välja att ladda hem ett formulär till din dator och maila din ansökan till oss eller skriva ut och skicka per post.

Vart ligger förskolan?
Svar: Lindövägen 18 i Slagsta, Eskilstuna.

Hur många barn får plats?
Svar: Det finns plats för 55 st barn uppdelade på två hemvister.

Lagar förskolan sin egen mat?
Svar: Nej, men vi tänker på närodlat och ekologiskt så långt som möjligt. Hållbar utveckling och Fair Trade är också viktigt för oss.

Hur fungerar inskolningen på förskolan?
Svar: Det kommer personalen på förskolan att sköta om. Förskolechefen ansvarar för att tillsammans med personalgruppen göra en aktuell verksamhetsplan.

Jag är inte medlem i Svenska kyrkan. Kan mitt barn ändå gå i er förskola?
Svar: Ja, alla barn är välkomna.

Vad är skillnaden mellan Eskilstuna kommuns förskolor och kyrkans förskola?
Svar: Eskilstuna församlings förskola är baserad på samma läroplan som kommunens förskola. S:t Petris förskola är en förskola med kristen profil, med fokus på värdegrundsarbete och att förmedla en kristen tradition. Förskolan vill vara så öppen och inkluderande att alla barn och vuxna, oavsett livsåskådning, ska känna sig välkomna.

Vad är det för avgifter?
Svar: Vi följer Eskilstuna kommuns regler för avgifter. Läs om Eskilstuna kommuns ansökan, kö och regler här.

Vem bekostar ombyggnaden av kyrka till förskola?
Svar: Ombyggnationen av den nedre våningen av S:t Petri kyrkan står Eskilstuna församling för. Kyrkan har stått tom under många år och inte används. Nu har vi hittat en användning för den som också kommer att bära de övriga fastighetskostnaderna där. För att driva verksamheten förskola får vi en ersättning av Eskilstuna kommun.

Jag är intresserad av att veta mer om S:t Petris förskola. Hur gör jag?
Svar: Du kan kontakta oss via eskilstuna.forskola@svenskakyrkan.se eller ringa förskolechef Birgitta Barius på 016-40 33 679.

Ställ ditt barn i kö

För att ställa ditt barn i kö behöver du bara fylla i nedanstående formulär. Vi hanterar köanmälan löpande och återkopplar till dig med mer information om din köplats. Du kan även öppna eller ladda ner formuläret till din dator eller skriva ut och skicka det till oss per post.  Genom att skicka in anmälan godkänner du att du registreras hos Eskilstuna församling enligt PUL, läs mer här.

Vårdnadshavare

Vårdnadshavare (sambo/make/maka/partner). Har ni gemensam vårdnad om barnet men bor på olika adress, vänligen fyll i längre ner i formuläret.

Gemensam vårdnad (Vårdnadshavare som ej har samma folkbokföringsadress som barnet).

Önskad barnomsorg