Eskilstuna

Prata med oss

Kontakt

Eskilstuna Besöksadress: Eskilstuna pastorat, Kyrkans hus, Smörparken, 63220 Eskilstuna Postadress: Eskilstuna pastorat, Box 307, 63104 Eskilstuna Telefon: +46(16)170700 E-post till Eskilstuna

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Dop

Varje barn och dop är unikt. Att välkomna ditt barn till familj, vänner och världen med ett dop är en betydelsefull handling och ett minne för livet.

Boka dop 

Just nu byter vi bokningssytem. Detta gör att vi fram till April 2018 inte kan ta emot bokningar online. För att boka dop kan du istället ringa eller mejla oss. Se mejl- och telefonuppgifter i faktarutan.

Du måste boka doptiden senast 10 arbetsdagar innan dopdagen. Din doptid är bekräftat först när vi skickar en bokningsbekräftelse till dig via mejl (eller brev). Detta gör vi inom de närmsta dagarna efter din bokning. Om några uppgifter saknas kommer vi att ringa upp dig för att göra klart bokningen. Om du bokat dopkalas så ringer vi upp dig måndagen innan dopet och stämmer av alla detaljer. 

Genom boka dop hos oss godkänner du att du registreras hos Eskilstuna pastorat enligt PUL, läs mer här.

KOSTNAD

Du som är medlem i Eskilstuna- eller Västra Rekarne församling eller ska döpa ditt barn in i någon av församlingarna betalar ingenting för dopgudstjänsten i kyrkan. Vill du boka dopkalas tillkommer en kostnad beroende på hur många personer som deltar. 

  • Upp till 20 personer 500 kr
  • 21-50 personer 1500 kr
  • 51-100 personer 2000 kr
  • 76-100 personer 3000 kr. 

I servicen ingår kaffe/te/saft, buffedukning med dukar, ljus och servetter samt avdukning, diskning och städning.

Vill du låna dopklänning?

Vi har flera dopklänningar att låna ut till dopet. Du kan titta på och boka klänningar hos vaktmästaren i Klosters kyrka under kyrkans öppettider. Bilder på dopklänningar för utlån finns nedan.

Läs mer om dopet på Svenska kyrkans webbplats.