Eskilstuna församling

Prata med oss

Kontakt

Eskilstuna församling Besöksadress: Kyrkans hus, Smörparken, 63220 Eskilstuna Postadress: Box 307, 63104 Eskilstuna Telefon: +46(16)170700 E-post till Eskilstuna församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Dop

Varje barn och dop är unikt. Att välkomna ditt barn till familj, vänner och världen med ett dop är en betydelsefull handling och ett minne för livet.

Boka dop 

Du kan boka en doptid till ditt barn eller dig själv här. (Du måste boka doptiden senast 10 arbetsdagar innan dopdagen). Vi skickar en bokningsbekräftelse till dig via e-post (eller brev) inom de närmaste dagarna efter din bokning. Om några uppgifter saknas kommer vi att ringa upp dig för att göra klart bokningen. Genom att skicka in anmälan godkänner du att du registreras hos Eskilstuna församling enligt PUL, läs mer här.

Vill du låna dopklänning?

Vi har flera dopklänningar att låna ut till dopet. Du kan titta på och boka klänningar hos vaktmästaren i Klosters kyrka under kyrkans öppettider. Bilder på dopklänningar för utlån finns nedan.

KOSTNAD

Du som är medlem i Eskilstuna församling eller ska döpa ditt barn in i församlingen betalar ingenting för dopgudstjänsten i kyrkan. Vill du boka dopkaffe tillkommer en kostnad beroende på hur många personer som deltar. 

  • Upp till 20 personer 500 kr
  • 21-50 personer 1500 kr
  • 51-100 personer 2000 kr
  • 76-100 personer 3000 kr. 

I servicen ingår kaffe/te/saft, buffedukning med dukar, ljus och servetter samt avdukning, diskning och städning.


Läs mer om dopet på Svenska kyrkans webbplats.