Vi som kyrka ställer om – inte in, men just nu pausar vi alla våra verksamheter och gudstjänster!

Till grund för vårt beslut ligger att vi vill minska smittspridning och följer biskop Fredriks rekommendationer. Vi önskar dig därför välkommen in i våra öppna kyrkor för enskild andakt, bön, och ljuständning.

Vi som kyrka ställer om – inte in, men just nu pausar vi alla våra verksamheter och gudstjänster!

Vi som kyrka tar Coronaviruset på allvar och därför kommer våra traditionella gudstjänster inte att firas i våra kyrkorum från och med söndag den 5/4 och april ut! Till grund för vårt beslut ligger att vi vill minska smittspridning och följer biskop Fredriks rekommendationer. Länk till biskop Fredriks brev

 

Klockringning varje dag kl 17! 

Trots att vi inte kan fortsätta som vi alltid har brukat kommer inte kyrkklockorna att sluta ringa. Varje dag kl 17 kommer våra kyrkklockor att ringa i tre minuter. Klockornas klang kan bli ett sätt att stanna upp i det just du håller på med och be. Be en bön för all sjukvårdspersonal, för alla som är oroliga för sina arbeten och för dig själv. Klockornas klang blir ett sätt att var för sig, men ändå tillsammans, få möjlighet till gemensam bön. 

 

Öppna kyrkor

Vi kommer att under Stilla veckan, påskhelgen och april månad hålla våra kyrkor öppna vid särskilda tider för enskild andakt, bön och ljuständning. Ordningar för detta kommer att finnas i kyrkorummet. Vi kommer också att lägga ut delar av påskhelgens gudstjänster på Facebook, vår hemsida och på Youtube. Håll utkik här när just din kyrka är öppen. 

 

Samtal, stöd och hjälp

Vi vill gärna dela din oro och ensamhet, tveka inte att kontakta oss för samtal. Tillhör du riskgrupp och/eller är över 70 år? Vi kan hjälpa dig med inköp av matvaror.

 

Vi ber med biskop Fredriks ord

Gud, bevara din värld.

Stöd och bär de svaga.

Ge kraft åt vårdpersonalen, vishet åt alla beslutsfattare.

Förvandla oro till omsorg, skänk tröst i sorgen och hopp inför framtiden.

Genom din son, Jesus Kristus. Amen

  

Varma Hälsningar

Johanna Juhlin

Kyrkoherde Emmaboda Pastorat

Telefon: 0471 – 25451, 0703 – 96 08 86

Epost: johanna.juhlin@svenskakyrkan.se

Torggatan 26, 361 30 Emmaboda