Emmaboda pastorat

Prata med oss

Kontakt

Emmaboda pastorat Besöks- och postadress: Torggatan 26, 36130 Emmaboda Telefon: +46(471)10195 E-post till Emmaboda pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Ungdomsgrupp

Från och med januari 2018 finns det en ungdomsgrupp i Emmaboda pastorat! Ungdomsgruppen är till för dig som är mellan 14 - 29 år och vi träffas en söndag i månaden. När vi ses kommer vi att börja med att förbereda och fira en enkel mässa tillsammans. Meningen är att så många som möjligt är delaktiga genom att vara med och leda musiken, läsa böner eller bibeltexter, m.m.

De som vill träffas kl. 17:15 för att förbereda mässan, som börjar kl. 18. Efter mässan fikar vi och sen börjar vi med dagens program, som kan vara filmkväll, samtal utifrån tema, spel- och lekkväll, m.m. Runt kl. 21 avslutar vi!

Program

På vår första träff fick alla önska saker som man vill göra på träffarna och utefter önskemålen har vi satt ihop vårterminens program! Här nedan ser du vad vi planerar att göra:

Söndagen den 14 januari

Temat är lära känna. Vi samlas, firar mässa ihop, lär känna varandra och funderar på vad vi vill göra under terminen!

 Söndagen den 18 februari

Temat är identitet. Det är vanligt att man funderar på frågor som vem är jag?, hur uppfattar andra mig? och vad är typiskt mig? Efter mässan samtalar vi om detta!

Söndagen den 11 mars

Dagens tema är ansvar och miljö. Kan vi leva som vi gör? Vems ansvar är det att se till att vi inte förbrukar mer än jorden klarar av att återställa? Innebär mer ansvar att man har mindre roligt? Detta är några av de frågor vi kommer att beröra under vår träff!

Söndagen den 15 april

Filmkväll! Ingen mässa denna dag, utan vi börjar med att förbereda filmkvällen. Ta gärna med filmer, men i så fall filmer man kan prata om efteråt. Snacks och dricka finns!     Tips: Kl. 16 leder ena konfagruppen en gudstjänst – välkommen om du vill!

Söndagen den 20 maj

Idag kommer vi att leka och spela spel! Kanske blir det kubb? Eller rundpingis? Eller något spännande sällskapsspel? Vad känner du för? Ta gärna med dig roliga spel och härliga lekar!

Söndagen den 3 juni

På terminens sista träff kommer vi att prata om ideal och normer. Det är lätt att påverkas av media på olika sätt. Vi blir ständigt matade med hur vi ”ska” vara eller se ut. Är det lika mycket krav på män och kvinnor, eller skiljer det sig åt? Vad är kvinnligt? Vad är manligt? Det är några av de frågor vi kommer att samtala om!

Kontakt

Har du frågor? Kontakta pedagog Per Eriksson: 0471-254 54 / 076-760 31 30 eller e-post Per Eriksson.

Hoppas att vi ses!

Hälsar Per Eriksson & Lina Petré