Skola — kyrka

För att boka ring församlingens växel 08-560 387 00
om inget annat anges.

Bra att veta
Alla arrangemang är kostnadsfria. Ibland kan det snabbt bli fulltecknat, så först till kvarn…

Det finns så mycket mer!
Utöver de arrangemang som vi har för de olika årskurserna är det självklart att vi tillsammans kan skräddarsy ett arrangemang utifrån era behov. Det kan vara ”Vad gör man i kyrkan?”, Ställ prästen mot väggen! och mycket annat. Kompisklubben är ett omtyckt koncept som handlar om att vara en schysst kompis.

Uppföljning
Efter att eleverna varit med om något av skolbesöken uppstår det kanske frågor och/eller diskussioner. Vi kommer gärna och besöker klassen för uppföljning.
Vi kan också komma och vara med på andra lektioner som berör livsnära frågor. Hör av er så utformar vi något tillsammans!

Vid kris
Ibland ställs vi plötsligt inför livets skörhet. Någon drabbas av sjukdom, död eller andra livskriser. Kyrkan har lång erfarenhet av samtal och vi finns gärna med som stöd för klasser eller för hela skolan. Gå även till Svåra situationer-sidan för mer info.

Svenska kyrkan i Ekerö pastorat vill vara en resurs och ett komplement till skolans arbete och ett stöd för elever och lärare.

Skolkyrkan i Ekerö pastorat är en resurs och ett komplement till den undervisning som redan ges i skolorna. Vi kan bistå med undervisning om tro, tradition, bibeln och bibelns berättelser samt vara en resurs i arbetet kring livsåskådning, jämlikhet, respekt och rättvisa för att öka barns och ungdomars förståelse för sin och andras livssituation. Genom att berätta om religion, kristen tro och tradition hoppas vi kunna ge eleverna nycklar till förståelse av tradition och kulturarv både hemma och på andra platser i världen. Vi följer läroplanen och utvecklar gärna vårt arbete i samarbete med er så att det vi kan erbjuda blir relevant för undervisningen och för era elever. Vi har en åldersindelning så vi kan sträva efter att sprida ut våra möten över åldrarna men möjlighet finns att vara flexibla i åldersindelningen om du som lärare har önskemål om ett visst ämne för din klass ett annat år.

Ni är också varmt välkomna för adventsamlingar och skolavslutningar i våra kyrkor.

Är det något du som lärare eller rektor saknar eller önskar? Prata med oss! Vi tar gärna emot förslag.

Om ni drabbas av sorg, olycka eller kris finns vi också för stöd. Vi har lång erfarenhet av samtal och riter kring avsked. Vi kan vara ett stöd för en enskild klass eller hela skolan.

Susanne  Olsson

Susanne Olsson