Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

EKERÖ PASTORAT Besöksadress: Björkuddsv 2, 17834 EKERÖ Postadress: BOX 116, 17822 EKERÖ Telefon: +46(8)56038700 E-post till EKERÖ PASTORAT

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Skola — kyrka

Bokning
För att boka ring församlingens växel 08-560 387 00 
om inget annat anges.

Bra att veta
Alla arrangemang är kostnadsfria och äger rum i den kyrka som anges vid besöket. Ibland kan det snabbt bli fulltecknat, så först till kvarn…

Uppföljning
Efter att eleverna varit med om något av skolbesöken uppstår det kanske frågor och/eller diskussioner. Vi kommer gärna och besöker klassen för uppföljning.
Vi kan också komma och vara med på andra lektioner som berör livsnära frågor. Hör av er så utformar vi något tillsammans!

Vid kris
Ibland ställs vi plötsligt inför livets skörhet. Någon drabbas av sjukdom, död eller andra livskriser. Kyrkan har lång erfarenhet av samtal och vi finns gärna med som stöd för klasser eller för hela skolan. Gå även till Svåra situationer-sidan för mer info.

Svenska kyrkan i Ekerö Pastorat vill vara en resurs och ett komplement till skolans arbete och ett stöd för elever och lärare.

 

Pastoratet vill:

  • ha en öppen dialog tillsammans med skolor och där eleven står i centrum. I linje med grundskolans läroplan vill vi vara ett komplement till skolans undervisning och bidra till att elever utvecklar kunskaper om livsåskådning, frågor som rör identitet, jämställdhet, värderingar, relationer, traditioner etc.
  • samarbeta mellan skola och kyrka som kan bidra till att motverka elevers fördomar samt att skapa en öppenhet mot samhället och därmed varandra.
  • anpassa aktiviteter efter barnens ålder och det är tänkt att successivt kunna vidga barnens upplevelser och kunskaper. 
  • erbjuda olika standardutbud. Har ni egna önskemål går det lika bra att anmäla dessa.
  • finnas tillgängligt för att hjälpa till vid lektioner såsom livskunskap och religion, skolavslutningar, adventsfirande, krishantering och lärarstöd. Så hör av er!

 

Susanne  Olsson

Susanne Olsson

Ekerö pastorat

Församlingspedagog

Direkt: 08-560 387 30

Mer om Susanne Olsson

susanne.olsson@svenskakyrkan.se #Barn, ungdom, miljö