Other languages with Google Translate

Historisk återblick

Ekerö pastorats miljöarbete

Här är några viktiga steg som vi har tagit mot en hållbar utveckling under 2014-2017.

15 januari 2014 tog kyrkorådet beslut att Ekerö pastorat skall tillsätta en arbetsgrupp kring miljöfrågor.
19 februari 2014 ombildades miljögruppen till ett miljöutskott

• Använder miljövänlig el
  • Använder ekologist kaffe och te.
  • Använder ekologiskt och närodlat i så lång utsträckning som det går vad gäller mat och livsmedel.
  • Köper in papper, kontorsmaterial, toalettpapper, handdukspapper som är miljömärkta.
  • Vi kontrollerar om vi kan använda begagnade möbler, lampor, textilier innan vi köper nytt.
  • Vi ställer miljökrav vid nyinköpta möbler.
  • Datorer är inställda på dubbelsidig kopiering.
  • Kontorsmaskiner står på energispar när de inte används m.m.

Miljösamordnare:

Susanne  Olsson