Adelsö-Munsö församling

Det strömmar skön musik från en Mälarö kyrka...

ur sången Mälarö kyrka av Sven Lindahl som inspirerats av Adelsö kyrka

Adelsö-Munsö församling

Medlemmar: 1 670 invånare, varav 1 225 tillhör Svenska Kyrkan (73 procent).
Plats: Mälaröarna Adelsö och Munsö väster om Stockholm. Till församlingen hör också öarna Björkö med Birka, och Kurön. Ingår i Ekerö kommun.

Adelsö-Munsö församling

Adelsö-Munsö församling är en av de tre församlingarna i Ekerö pastorat och rymmer två kyrkor, Adelsö kyrka och Munsö kyrka. Församlingen bildades 2005 och består av de två tidigare församlingarna Adelsö församling och Munsö församling.

Till församlingen hör också öarna Björkö med Birka, och Kurön. Ansgarskapellet på Björkö, ägs av en stiftelse och församlingen håller gudstjänster där på sommaren.

FÖRSAMLINGSRÅD

Sedan 2014 har församlingen ett eget församlingsråd. Församlingsrådet har valts efter nomineringar i församlingarna - och tillsatts i kyrkofullmäktige. Församlingsrådet arbetar med och för gudstjänst- och verksamhetslivet i församlingen.

Ledamöter

Ordförande: Eeva Axe
Kontakt:
eeva.axe@telia.com

Ekman, Britta Ersättare
Jacobsén, Thomas Ledamot
Kamkar, Ann-Sofie Komminister
Larsson, Gunilla Ledamot
Larsson, Tahty  Ersättare
Lindberg, Ann-BrittVice ordförande
Lindberg, Kerstin Ledamot
Mogren, Stina  Ersättare
Nordemo, Lisa  Ledamot
Udd, Lars Erik Ledamot

Protokoll från Adelsö-Munsöförsamlingsråd hittar du här.

Kyrkvärdar

Kyrkvärden är en ideell medarbetare som har olika uppdrag i gudstjänsten. Att vara kyrkvärd är ett speciellt uppdrag, eftersom kyrkvärden är delaktig i kyrkans kärnverksamhet - gudstjänsten. Kyrkvärden är med sina kunskaper om gudstjänsten en viktig länk mellan anställda och gudstjänstdeltagare.

Kyrkvärdar i Adelsö-Munsö församling

Eeva Axe