Other languages with Google Translate

Så här går vi vidare

Miljöarbetet Ekerö pastorat

Nu går vi in i ny fas vad gäller vårt miljöarbete - fas 2. Den 14 december 2017 lade kyrkorådet fram ett förslag till ny organisation enligt responsprotokollet som vi fick till Fas 1 för miljödiplomeringen.

Kyrkorådet tackade Eva Elmberger, ordförande och hela miljöutskottet, för ett väl genomfört arbete under mandatperioden. Kyrkoherde Monika Regnfors Sjörén arbetar vidare till en ny organisation där ledningsgruppen har en viktig uppgift.

Ny organisation kring miljöarbetet 2018-2021

Susanne Olsson, församlingspedagog miljösamordnare träffar:

Arbetsgrupp

1. Verksamhetsansvariga arbetar fram delmål och åtgärdsprogram.
  2. Lägger budget med tanke på hållbar utveckling.

Ledningsgrupp

1. Uppdaterar vision, policy, övergripande mål samt går igenom de delmål som kommit in.
  2. Intern uppföljning.

Kyrkoråd

1. Har det övergripande ansvaret.
  2. Vid eveventuell uppdatering av vision, policy, övergripande mål skall kyrkorådet fastställa dessa.

Församlingsråd

1. Miljösamordnaren besöker pastoratets församlingsråd 1-2 g/år för information och tar vara på idéer som kommer upp.

Tankesmedja

1. Miljösamordnaren samlar personer som är intresserade av hållbar utveckling för samtal och idéer 1-2 g/år.

Under våren 2018

• Arbeta med nulägesbeskrivning.
  • Delmål och åtgärdsprogram
  • Implementera policydokument för förtroendevalda och personal.
  • Se över utbildningsbehov för anställda
  • Gå igenom responsprotokollet

Under hösten 2018

• Arbeta med miljöaspektsregister