Foto: Magnus Aronson

Konst och kyrkohistoria

Konst uppstår i mötet med verket och genom att känna sin historia kan man lära känna sig själv. Lär dig mer om kyrkans konst och historia här.

En grupp människor sitter och fikar vid ett vindskydd i skogen.

Vill du vandra tillsammans för klimatet?

Känner du till att det finns flera pilgrimsleder i Upplands Väsby? Kanske ger vandringen dig en djupare dimension av livet och din andlighet? Hör av dig så kan vi bilda vandringsgrupper!

Runstenen som försvann

I stigluckan till Eds kyrka sitter kopian av den runsten som Karl XI gav till Englands kung. Den donerades 1687. Församlingen har övervägt att be att få stenen tillbaka, men övergett idén efter råd från runexperter.

Vernissage konstutställning 2020

Konstutställningen 2021 uppskjuten

Med anledning av rådande pandemi har den årligt återkommande konstutställningen som enligt tradition genomförs under våren skjutits på framtiden. Hur och när konstutställningen istället kommer att genomföras är inte beslutat.

Eds kyrkas brudkronor

Att bära brudkrona är en gammal kristen tradition. Här presenteras de brudkronor som tillhör Eds församling.

Eds klockargård och trädgård i höstskrud

Jenny Lind - en av Eds första småttingar

Jenny Lind var en av Sveriges första och absolut största världsstjärna under 1800-talet. Hon var inte bara en briljant sångerska utan charmerade även sin omgivning med sitt oförställda och älskvärda sätt. Vad många inte vet är att hon bodde sina första år i Eds klockargård.