Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Filmkvällar i Kyrkans hus

Att titta på film kan vidga världen, kan hjälpa oss att få nya perspektiv eller helt enkelt bara vara kul.

Välkommen i höst till filmkvällar följande onsdagar kl. 19:

  • 11 september  ”Once”
  • 25 september  ”Psalmer från köket”
  • 9 oktober         ”Kvartetten”
  • 6 november     ”Still life”
  • 27 november   ”Crash”

Vi kommer att se en blandning av gammalt och nytt, musik och drama. Vi startar filmkvällarna med kaffe, och när filmen är slut kan den som vill byta några ord om det vi varit med om.

Varmt välkommen!

 

Once
83 minuter (2007)

När en irländsk gatumusiker en dag möter en blomsterflicka på Dublins gator uppstår ljuv musik - bokstavligen. Musik är nämligen bådas stora passion och de bestämmer sig för att försöka spela in en skiva.
Filmen är som en modern musikalfilm och har efter premiären hyllats som en av de bästa musikfilmerna någonsin. Oscarsbelönad för Bästa originalsång.

 

 

Psalmer från köket
91 minuter (2003)

En varm och smått galen komedi som utspelar sig under femtiotalets mest intensiva folkhemsbygge. En svensk hushållsforskare tvingas ifrågasätta sina värderingar efter mötet med en norsk enstöring vars köksrutiner han blivit utsänd för att dokumentera. Oscarsnominerad.

 

 

Kvartetten
94 minuter (2012)

På Beacham House, ett pampigt hem för pensionerade musiker, har livet sin egen rytm. Men när en ny gäst och excentrisk operadiva anländer så förändras allt. Hon återförenas där med tre av sina bästa vänner, och tillsammans var de en gång Storbritanniens främsta sångare.

En film i regi av Dustin Hoffman.

 

 

Still life
87 minuter (1992)

En medelålders kommunalanställd har som uppgift att ordna begravningar till personer som saknar anhöriga. I hans arbete ingår också att söka efter närstående, något han tar på största allvar liksom att skapa värdiga begravningar åt de personer som begravs helt ensamma. Men en dag händer något som sätter igång ett händelseförlopp som varken han eller vi som ser filmen kunnat förutse.

En  film av Uberto Pasolini som vann pris för bästa regi på Venedigs filmfestival 2013.

 

 

Crash
108 minuter (2004)

Fördomen sticker fram sitt fula ansikte överallt i denna storfilm som vann tre Oscars, bland annat bästa spelfilm och bästa manus. Rasismen spelar en stor roll ett mörkt dygn i Los Angeles, då människors liv och död vävs samman på ett oväntat sätt.
Med bland annat Sandra Bullock och Matt Dillon. (15-årsgräns på bio).