VocAlice

VocAlice är en kör för kvinnor. Inriktningen är främst klassisk sakral, 2-4-stämmigt för sopraner och altar, men vi sjunger även jazz, gospel och folkmusik.

Kören har funnits i fyra år och namnet VocAlice anknyter till förstås till Alice Tegnér som bodde i Djursholm. Alice Tegnér är mest känd för sina barnsånger men hon skrev även en hel del körmusik, bland annat för damkör.

Kören sjunger så mycket som möjligt av kvinnliga tonsättare, som t.ex. Karin Rehnqvist, Karin Eklundh, Anna Cederberg-Orreteg och Agneta Sköld, som har skrivit mycket bra musik för kvinnoröster.

Tid: tisdagar 18.30-20.30 med kort fikapaus i mitten.
Terminsstart: 21 augusti 2018
Plats: Petruskyrkan, Kyrkv. 27 i Stocksund.

Körledare/anmälan: Kerstin Evén, 08-568 957 49, 070-263 99 45
e-post: kerstin.even@svenskakyrkan.se