Kören VocAlice står utanför Petruskyrkan i Stocksund och ler mot betraktaren
Foto: Maria Resare

VocAlice

VocAlice är en kör för kvinnor. Inriktningen är främst klassisk sakral, 2-4-stämmigt för sopraner och altar, men vi sjunger även jazz, gospel och folkmusik.

Med anledning av Corona gör VocAlice ett tillfälligt uppehåll. Kontakta körledare Maria Resare för mer information. (se  kontaktuppgifternedan)

Kören har funnits i fyra år och namnet VocAlice anknyter till förstås till Alice Tegnér som bodde i Djursholm. Alice Tegnér är mest känd för sina barnsånger men hon skrev även en hel del körmusik, bland annat för damkör.

Kören sjunger så mycket som möjligt av kvinnliga tonsättare, som t.ex. Karin Rehnqvist, Karin Eklundh, Anna Cederberg-Orreteg och Agneta Sköld, som har skrivit mycket bra musik för kvinnoröster.

Tid: tisdagar 18.30-20.30 med kort fikapaus i mitten.
Terminsstart: 27 augusti 2019
Plats: Petruskyrkan, Kyrkv. 27 i Stocksund.

Vill du sjunga i VocAlice?
Välkommen att höra av dig till körledare Maria Resare 08-568 957 07  SMS/MMS: 070-200 25 18
e-post: maria.resare@svenskakyrkan.se