Välkommen till Danderyds församling Besöksadress: Angantyrvägen 39, 18254 Djursholm Postadress: BOX 2021, 18202 DANDERYD Telefon:+46(8)56895700 E-post till Välkommen till Danderyds församling

VocAlice

VocAlice är en kör för kvinnor. Inriktningen är främst klassisk sakral, 2-4-stämmigt för sopraner och altar, men vi sjunger även jazz, gospel och folkmusik.

Kören har funnits i fyra år och namnet VocAlice anknyter till förstås till Alice Tegnér som bodde i Djursholm. Alice Tegnér är mest känd för sina barnsånger men hon skrev även en hel del körmusik, bland annat för damkör.

Kören sjunger så mycket som möjligt av kvinnliga tonsättare, som t.ex. Karin Rehnqvist, Karin Eklundh, Anna Cederberg-Orreteg och Agneta Sköld, som har skrivit mycket bra musik för kvinnoröster.

Tid: tisdagar 18.30-20.30 med kort fikapaus i mitten.
Terminsstart: 27 augusti 2019
Plats: Petruskyrkan, Kyrkv. 27 i Stocksund.

Öppen repetition - Tisdag 15 oktober 18.30
Välkommen att lyssna vid en repetition med Damkören VocAlice i Danderyds
kyrka. Kanske vill du vara med och sjunga med oss. Genrepetition med instrumentalister inför söndagens musikhögmässa och musik av Anton Leandersson-Andreas. Kören övar vanligtvis tisdagar 18.30–20.30
i Petruskyrkans församlingsgård.